PFC Beroe - hvad kan de blågule forvente?

14.07.2015 08:50

Det er nok de færreste danske fodboldfans, som kender PFC Beroe, Brøndby IF’s modstander i anden kvalifikationsrunde til Europa League. Derfor har brondby.com taget en snak med en af de personer i den blågule stab, som via dybdegående modstanderanalyser har opbygget et indgående kendskab til de bulgarske sølvvindere, nemlig assistenttræner Claus Nørgaard.

- Det er et rigtig godt hold, som ikke må undervurderes, lyder det fra den blågule assistenttræner, der blandt andet har set PFC Beroe live i Bulgarien i torsdags, hvor de sejrede 3-1 på et hattrick af kantspilleren Spas Delev.

Delev, som tidligere har repræsenteret den bulgarske storklub CSKA Sofia og spanske Las Palmas, er en af sommerens nye ansigter i Beroe-truppen og allerede en klar profil. På midtbanen springer brasilianeren Elias i øjnene med stor kvalitet i pasningsspillet, og i forsvaret huserer anfører Ivo Ivanov, som er dygtig til at føre bolden frem med stor ro.

Gode boldspillere med tempo og få berøringer

Det er imidlertid ikke disse profiler, der bærer det hele, lyder det fra Claus Nørgaard.

- Det er et teknisk dygtigt hold, som gerne vil spille fodbold. Det lykkes de med, fordi de er gode boldspillere, som kan holde tempo i spillet og samtidig have tålmodighed i opspillet. De er bevægelige, spiller med få berøringer, og så er de er gode til at flytte bolden og vende spillet, når de bygger op, forklarer Claus Nørgaard og tilføjer:

- De har offensive, angrebsivrige backs, som er dygtige til at komme med frem, og så har de kantspillere, som er gode til at udnytte, at de spiller med ”det forkerte ben” – det vil sige en venstrebenet på højrekanten og omvendt. De er dygtige til at gå lidt tilbage i banen og slå indlæg til bagerste stolpe, hvor den store angriber (Junior Makupu, red.) ofte søger hen. Han er stor og meget fysisk stærk, så ham bruger de også som opspilsstation. 

Kommer blæsende fra start

Beroe gik videre til anden kvalifikationsrunde efter at have slået FK Atlantas fra Litauen med 5-1 samlet. Bulgarerne sejrede først 2-0 på udebane, og derefter hentede de en 3-1-sejr hjemme i den bulgarske sommerhede. Termometeret viste 28 grader ved startfløjtet, og den hjemmebanefordel forsøger Beroe at udnytte på en bestemt måde, fortæller Claus Nørgaard.

- Begyndelsen af kampen er en af de ting, der er afgørende for, om vi kan lave et godt resultat. På hjemmebane kommer de blæsende fra start og lægger virkelig tryk på i de knap 30 grader, der skaber en trykkende varme, selv om det er kl. 20 om aftenen. Det er vigtigt, at vi er klar til at håndtere det og ride den storm af, fortæller Claus Nørgaard.

Kigger man nærmere på holdets alderssammensætning, vidner det om modenhed og erfaring. Gennemsnitsalderen i Beroe-startopstillingen i 3-1-sejren over FK Atlantas var således lidt over 28 år.

- Det er et modent og erfarent hold, som har præsteret flot i den hjemlige liga. I sommerpausen har de tilmed forstærket holdet - blandt andet med Delev, som scorede hattrick i sidste uge, siger Claus Nørgaard.

PFC Beroe hentede som sagt bulgarsk sølv i sidste sæson. Guldet blev vundet af Ludogorets, som spillede Champions League-gruppespil med Real Madrid, Liverpool og Basel. De indbyrdes ligaopgør mellem Beroe og Ludogorets endte med to gange uafgjort og en sejr til hver. I pokalturneringen spillede de 2-2 over to kampe, hvor Ludogorets gik videre på reglen om udebanemål.

Du kan lære mere om PFC Beroe og klubbens historie ved at klikke her.

Første opgør mellem Brøndby IF og PFC Beroe spilles i Bulgarien torsdag den 16. juli kl. 19:00 dansk tid. Der er returopgør på Brøndby Stadion den 23. juli med kickoff kl. 19:00. Billetter til dette opgør koster blot 50 kr., og sæsonkortholdere kan bruge kortet som billet. Bemærk, at alle pladser til denne kamp er unummererede - læs mere her.