Larsson: Har øvet mit spark siden barnsben

06.07.2015 13:55

Den svenske højreback Johan Larsson har siden ankomsten til Brøndby IF i januar måned spillet sig ind i hjerterne på blågule fans landet over.

Med sin offensive og målsøgende spillestil samt fremragende sparketeknik er Larsson trods sin udgangsposition i forsvaret ofte indblandet i mål eller oplæg i kampene. Senest scorede han et fremragende frisparksmål i 9-0-sejren i Europa League-kvalens første runde i torsdags på Brøndby Stadion.

- Mit direkte frispark på mål bruger jeg en del tid på at øve, men jeg vil gerne forbedre det. Det kommer jeg til at bruge ekstra tid på til træningen i den kommende sæson, lyder det fra den blonde svensker. 

Larsson fortæller til brondby.com, at han altid har haft fokus på at udvikle sit spark, og at det ligger naturligt for ham hele tiden at videreudvikle dødboldene og sparkene udefra.

- Da jeg var dreng, lå der en lille fodboldbane lige ved siden af vores hus. Mange af de andre drenge stod og øvede sig i at jonglere eller at lave tricks, men for mig handlede det kun om at sparke til bolden. Jeg sparkede igen og igen både med højre og venstre, og siden har det været en naturlig del af min spillestil.

Johan Larsson er en central del af den lille gruppe, bestående af assistenttræner Claus Nørgaard, målmandstræner Jan Hoffmann og Martin Ørnskov, der har ansvaret for udførslen og træningen af Brøndby IF's dødbolde. Specielt optimering af sparkene er noget, der ligger Larsson meget på sinde.

- Vi træner vel vores dødbolde omtrent to gange om ugen - både på træningsbanen med en masse bolde, der bliver slået i feltet, men der er også meget taktisk forberedelse. Hvordan står modstanderne på dødboldene, spiller de zone, eller er de mand-mand-orienterede og så videre. Så det er en kombination af praktisk og teoretisk træning.

- Jeg har virkelig stor fokus på at træne mine spark, for gennem dødbolde kan man få simple mål. Hvis jeg og holdet bliver endnu skarpere på dødbolde, kan det måske give os 6-7 point ekstra over en sæson, så det er et vigtigt område at øve sig på. Jeg har fået et stort ansvar i forhold til vores dødbolde, og det vil jeg vise, at jeg er værdig til.

Om Larsson igen får en afgørende fod med i et Brøndby-mål får vi at se torsdag aften, når det gælder returopgøret i San Marino mod AC Juvenes/Dogana. Kampen vises ikke på TV, men den kan streames eller findes via parabol.