U15-cheftræner: Lykkedes med både udvikling og resultater

27.06.2015 08:35

Pladsen i pokalskabet hos Brøndby Masterclass er blevet lidt mere trang i talentafdelingens første leveår, hvor de unge Brøndby-spillere har repræsenteret den gule trøje fornemt rundt omkring i det danske land.

Nogle af dem, der har været med til at fylde op i pokalskabet, er Frank Hjortebjergs U15-drenge, som i forrige weekend kunne hænge guldmedaljerne om halsen efter en sejr mod AB hjemme i Brøndby.

Men selvom cheftræneren var glad for at se sine talentfulde drenge løfte pokalen, mener han ikke, at guldmedaljer nødvendigvis er en indikation på succes.

- Det er vigtigt, at vi husker på, at gode resultater ikke nødvendigvis er lig med god talentudvikling. Men jeg synes, vi er lykkedes med begge dele, og vi kan nu sende 12 dygtige spillere op i U17-truppen og seks drenge videre til andre gode klubber – og samtidig glæde os over de gode resultater. Det er rigtig fedt.

Masterclass-miljø har store aktier i medaljer
Brøndby Masterclass blev søsat sidste sommer, og selvom forventningerne og kravet ikke er øjeblikkelig succes for holdene, er der allerede positive tegn at spore hos de blågule talenter. Og Frank Hjortebjerg er heller ikke i tvivl om, at hele setuppet omkring Masterclass har en stor andel i de flotte præstationer.

- Der er ingen tvivl om, at det arbejde, vi har lavet i Masterclass, hvor vi har fokus på spillestil, hvor vi er afklaret med, hvordan vi vil gøre tingene og hvor vi hæver barren i forhold til, hvad vi forventer af spillerne og hinanden – det har selvfølgelig haft en indflydelse på de præstationer, vi har set på banerne.

- Jo længere tid vi får til at arbejde tingene igennem, jo mere afklaret bliver vi, og på den måde bliver vi bedre og bedre, når vi skal rykke os og udfordre hinanden. Det har helt sikkert gjort en forskel, og vi spiller fodbold for at vinde hver eneste kamp, så det har været rigtig fedt at se så mange gode præstationer. 

Lader måltavlen passe sig selv

U15-holdet vandt forårssæsonen med 12 sejre ud af 13 mulige, mens efterårssæsonen endte med en fjerdeplads. Og gør man hele regnestykket op, står der 22 sejre og blot tre nederlag på bundlinjen for de to sæsoner.

Og Frank Hjortebjerg er heller ikke i tvivl om, at holdet rummer en kæmpe mængde talent, men for cheftræneren og hans team har det i høj grad handlet om at få skabt en fællesskabsfølelse og en interesse for holdet som helhed.

- Vi har nogle store individualister - og også store egoer til tider. Så vi har haft stor fokus på at bevare de individuelle kvaliteter, men samtidig også få alle til at arbejde for holdet. Og så har vi haft meget fokus på at lade resultattavlen passe sig selv og primært kigge på vores eget spil. Det har fået holdet til at rykke holdet tættere sammen, og det har lært drengene rigtig meget.

- Der sker en masse i den alder, og det gør det også enormt spændende at arbejde med de her drenge. Det er her, de begynder at få en bedre forståelse for helhederne og gruppen, og at hvis de bidrager til fællesskabet, får de også en masse igen. Det har vi prøvet at dyrke, og det synes jeg, vi er lykkedes rigtig godt med.