Masterclass: U17-træner Søren Juul gør status

24.06.2015 09:30

Med to point ned til FC Nordsjælland kunne Brøndby IF’s U17-mandskab i lørdags kalde sig Danmarksmestre 2014/15. Ud over mesterskabet blev det også til en fornem pokaltitel, da AB blev besejret 2-1 i pokalfinalen den 3. juni.

DM-guldmedaljerne blev sikret efter især et stærkt forår, hvor det blev til 12 sejre og blot to nederlag, mens starten af sæsonen var en anden historie med blot tre point efter de første fire kampe. 

Og cheftræner Søren Weber Juul tror også, at netop den svære start var medvirkende til, at holdet i sidste ende kunne fejre mesterskabet. 

 - Det har i høj grad været en rejse. Vi var som hold ikke gode nok i starten af sæsonen, hvor vi kun fik tre point i de første fire kampe. Men vi har flyttet os rigtig meget som hold, hvor vi har rykket tættere sammen, og de ældre i truppen har været rigtig gode til at integrere de nye og unge på holdet. Og det var stærkt medvirkende til vores flotte forår.

- Den dårlige start var med til at modne spillerne meget. Der kommer altid noget modgang i løbet af en kamp og i løbet af en sæson, og der er vi blevet meget bedre til at holde vores plan og arbejde stenhårdt for hinanden. Og det fandt drengene ud af i starten – at når man gør det, så lykkes man sammen.

Enormt individuelt potentiale
På Juuls mandskab har en overvejende del af spillerne erfaring fra ungdomslandsholdene, og i det hele taget er det en talentfuld gruppe drenge, cheftræneren og hans stab har med at gøre. Men selvom det potentialet er tårnhøjt hos de blågule talenter, så kræver det meget arbejde at få dem indfri det.

- Individuelt er de hamrende dygtige, men det, vi har lykkedes med i år, har været, at vi har formået at sætte det sammen og agere som et hold. Det er en gruppe drenge med en helvedes masse kant, som ikke kan behandles ens, men samtidig også en gruppe drenge med et helt uhyggeligt højt topniveau. Så det er fedt at se dem ramme det topniveau sammen som hold. 

- Foråret har været præget af nogle virkelige toppræstationer, hvor vi fandt ud af, at når fundamentet var på plads, så kan de blomstre helt vildt individuelt. Men de har også arbejdet rigtig godt, og der har været en sund kamp om pladserne, der har gjort spillerne skarpe. 

Hele Masterclass’ fortjeneste
Brøndby Masterclass blev oprettet sidste sommer, men allerede nu – et år efter – begynder de første tegn på succes at vise sig. U17-mandskabet var de første til at hente guld til ungdomsafdelingen, da de vandt både ligaen og pokalen. Herefter fulgte de yngste Masterclass-talenter fra U13, da de vandt deres række i onsdags, og i weekenden kunne årgangen under Juuls drenge, U15-holdet, lade sig hylde som mestre. 

Og Søren Weber Juul er ikke i tvivl om, at hele Masterclass-setuppet har været stærkt medvirkende til, at hans drenges succesfulde sæson.

- Det er hele Masterclass, der har hjulpet til det her mesterskab. Hver torsdag har vi spillet mod U19, og den sidste tid, hvor vi har kunnet se, at vi har haft meget at spille for, har de stillet op som modstandere og hjulpet os helt vildt meget. Men også på trænersiden har samarbejdet været helt fantastisk. 

- Hver mandag har vi siddet med taktiktavlen, og de andre trænere er kommet over og kommet med gode råd – og det er lige fra U13-træneren og op til Thomas Frank, der kommer med iagttagelser fra vores kampe og træning. Det er helt unikt.