Tre spillere takker af i Brøndby IF

03.06.2015 11:00

Bronzemedaljerne er sikret, og al fokus i Brøndby IF er nu på sæsonens sidste kamp, hjemmekampen mod Esbjerg fB søndag den 7. juni. Samtidig er man dog i fuld gang med forberedelserne til næste sæson, hvor programmet blandt andet byder på europæisk fodbold. Sportsdirektør Per Rud forklarer:

- Sæsonen er ved at nå sin afslutning, og det betyder, at vi som altid siger farvel til nogle spillere og goddag til nye spillere. Vi er tilfredse med bronzemedaljerne i denne sæson, men i en klub som Brøndby skal vi altid bygge ovenpå. Vi har derfor en klar ambition om, at spillertruppen skal forbedres til den nye sæson - indenfor de økonomiske rammer som Vision 2017 udstikker - ligesom vi har en ambition om, at spillertruppen til den nye sæson skal være mere eller mindre komplet, inden vi skal ud og spille i Europa.

Når sæsonen slutter efter den kommende hjemmekamp mod Esbjerg fB, siger man derfor farvel til tre spillere i Brøndby IF's Alka Superligatrup.

Michael Falkesgaard stopper i Brøndby IF og skifter til OB efter en årrække i klubben som ungdoms- og seniorspiller, hvor han indtil videre har opnået 12 kampe på førsteholdet. Sportsdirektør Per Rud udtaler:

- "Falk" er en rigtig Brøndby-dreng og en super fyr, der altid giver sig fuldt ud og hiver humøret op i truppen. Han er en dygtig målmand og har flere gange bevidst sit værd for os, når det brændte allermest på, men han står i skyggen af Lukas (Hradecky, red.), og det giver derfor mening for Falk at komme videre i karrieren til en klub, hvor mulighederne for spilletid er større end her.

Ferhan Hasani forlader også Brøndby IF ved kontraktudløb denne sommer. Hasani har indtil videre opnået 36 kampe og syv mål siden ankomsten i september 2013. Per Rud udtaler:

- Ferhan er en rigtig dygtig fodboldspiller, der især i forårssæsonen har vist hans kvaliteter. Vi kunne sagtens se en fremtid for ham her i klubben, men vi har desværre måttet konstatere efter lang tids forhandlinger, at vi ikke har kunnet nå til enighed om rimelige vilkår for en forlængelse. Det er ærgeligt for begge parter, men selvom vi har strakt os rigtig langt og tilbudt en forbedret kontrakt, så er det samtidig vigtigt for os som klub at udvise økonomisk ansvarlighed. Vi ønsker Ferhan al mulig held og lykke i sin karriere fremadrettet.

Holmbert Fridjonsson returnerer til skotske Celtic FC efter lejeopholdet på Vestegnen. Holmbert har indtil videre opnået 14 kampe og to mål for Brøndby IF i sæsonen 2014/15. Per Rud udtaler:

- Holmbert har gjort det rigtig fornuftigt for os, både til træning og i kamp, og han har et stort potentiale. Realistisk så vurderer vi dog ikke, at Holmbert vil få tilstrækkelig spilletid hos os fremadrettet, og vi har derfor besluttet, at det er bedst for begge parter ikke at udnytte den købsoption, der lå i lejeaftalen.

Michael Falkesgaard, Ferhan Hasani og Holmbert Fridjonsson vil alle få overrakt blomster inden søndagens hjemmekamp mod Esbjerg fB .