Masterclass: Hollandsk U16-sølv

26.05.2015 15:30

Superligaholdet fik en flot sejr i Herning, men de var ikke de eneste Brøndby-spillere, der var i aktion hen over weekenden. Også Masterclass-talenterne havde masser at se til – her kommer et lille overblik.

Derbynederlag til U19
U19-ligaen er gået ind i sin afgørende fase, og lørdag eftermiddag tog Brøndby IF imod FC København i den tredjesidste runde. 

Sidste gang de to mandskaber tørnede sammen, blev det til en blågul 1-0-sejr, men denne gang måtte Masterclass-talenterne forlade banen med et nederlag på 3-1. Det enlige Brøndby-mål blev sat ind af Mathias Andersen.

Nederlaget var det andet i træk for Per Frandsens mandskab, der ellers har været inde i en flot stime uden nederlag i otte kampe. 

Brøndby IF – FC København 1-3 (1-3)
0-1
0-2
0-3
1-3 Mathias Andersen

Startopstilling
Viktor Anker

Daniel Anusic – Nicklas Halse – Mads Andersen – Kristian Larsen

Emil Welcher – Mathias Andersen

Amir Al-Ammari

Frederik Simson – Oliver Carrara – Rezan Corlu

Bænken: Jamil Faizi, Magnus Häuser

Finaleplads til U16
Søren Weber Juuls U17-talenter ligger til guld i den hjemlige liga, men i weekenden holdt mandskabet en pause fra dén og havde i stedet taget turen til Holland, hvor holdets 15- og 16-årige deltog i en U16-ungdomsturnering. Og det var en rigtig succesrig tur sydpå – holdet spillede sig i finalen, hvor KRC Genk desværre viste sig at være en for stor mundfuld og vandt 3-1. 

Derfor kunne de blågule talenter tage tilbage til Brøndby med sølvmedaljer, og træner Søren Weber Juul var især tilfreds med at kunne prøve kræfter med nogle stærke europæiske hold:

- Vi møder tophold fra Holland, Grækenland, Letland og Belgien, som næsten udelukkende stiller med rene årgang 1999-hold, mens vi havde mange fra årgang 2000 med. Vi vinder nogle flotte kampe mod nogle gode modstandere, og jeg hæfter mig især ved, at der er mange fra vores årgang ’99, der er modnet rigtig meget i denne sæson, hvor de også har fået meget spilletid i vores hjemlige U17-liga.

Her kan du få et overblik over holdets kampe i Holland:

Lørdag
Brøndby IF – RSC Anderlecht 2-0
Brøndby IF – Feyennord 1-0
Brøndby IF – FC Delta Sports ’95 4-0
Brøndby IF – KRC Genk 0-2

Søndag
Brøndby IF – Skonto Riga 0-1
Brøndby IF – FC Groningen 3-0
Brøndby IF – PAOK Saloniki 1-0

Finale
Brøndby IF – KRC Genk 1-3

U14 med to sejre i streg
De yngste Masterclass-talenter fra U14-holdet spillede både onsdag og lørdag, og begge gange blev det til blågul sejr. Første kamp var på udebane mod HIK, og her var kravet tre point, efter man havde tabt kampen forinden mod Farum BK.

De unge talenter skuffede da heller ikke, og de kunne tage fra Hellerup med en 3-1-sejr på to mål af Roni Arabaic og et enkelt af Oliver Maxen.

Lørdag var Brøndby IF så i kamp igen, og igen blev det de blågule, der kunne forlade banen som vindere. Hjemme i Brøndby var rækkens nummer fem, Lyngby BK, på besøg, og de blåblusede måtte tage hjem med et nederlag på hele 4-0.

Målene blev sat ind af Kristoffer Sørensen og Mikkel Eslund, mens Morten Frendrup tegnede sig for de sidste to. Og det var også en tilfreds cheftræner, der efter de to sejre efterhånden kan skimte guldet. 

- Vi er nu gået ind i den afgørende fase i turneringen, og derfor er de her sejre rigtig vigtige for os. Og så er jeg selvfølgelig især tilfreds med, at vi spiller rigtig gode kampe fra start til slut, fortæller Niels Madsen.

Med fire kampe igen indtager Brøndby IF førstepladsen i ligaen, og næste gang Niels Madsens tropper skal i kamp, går turen til Frederiksberg, hvor KB venter. 

HIK – Brøndby IF 1-3 (1-1)
0-1 Roni Arabaic
1-1
1-2 Oliver Maxen
1-3 Roni Arabaic

Startopstilling
Magnus Christiansen 

Adam Nørskov - Marco Bramstrop - Martin Bisgaard - Mateo Lombart 

Oliver Maxen - Mikkel Eslund 

Jagvir Sidhu 

Albert Jacobsen - Roni Arabaic - Mathias Ydell 

Bænk: Andreas Pyndt, Frederik Carlsen, Kristoffer Sørensen 

Brøndby IF – Lyngby BK 4-0 
1-0 Kristoffer Sørensen
2-0 Morten Frendrup
3-0 Mikkel Eslund 
4-0 Morten Frendrup 

Startopstilling
Simon Rossil 

Frederik Nørrestrand - Martin Bisgaard - Frederik Carlsen - Mateo Lombart 

Mikkel Eslund - Morten Frendrup 

Andreas Pyndt 

Kristoffer Sørensen - Roni Arabaci - Jagvir Sidhu

Bænk: Marco Bramstrop - Oliver Maxen - Albert Jacobsen