Durmisi knokler stenhårdt på træningsbanen

30.04.2015 14:31

Efter at have spillet fast på venstrebacken hele efteråret, har Riza Durmisi måttet sande, at hans backkollega, Patrick Da Silva, har været den fortrukne i foråret. Men i søndagens hjemmekamp mod FC Vestsjælland var nummer 17 igen repræsenteret fra start på holdkortet, og den bedrift er den 21-årige forsvarsspiller ikke kommet sovende til.

For selvom det var en svær pille at sluge for Riza Durmisi, har han taget bænkningen som en udfordring og blot arbejdet endnu hårdere til træning for at vinde sin plads tilbage. 

- Det var rigtig svært at blive fravalgt – især fordi jeg har spillet i snart halvandet år uden at misse en kamp. Så det har været hårdt, men samtidig er jeg jo professionel, så jeg har bare arbejdet endnu hårdere hver evig eneste dag, fortæller Durmisi, der fik sin debut i en hjemmekamp mod Esbjerg i 2012.

Fokus på opladning

Tiden på bænken har også fået Riza Durmisi til at tænke over, hvordan han lader bedst op til træningen, som er hans vej tilbage på holdet. 

Til trods for at han bor blot 10 minutter fra træningsbanen og derfor kunne stå op en halv time, inden træningen starter, har den unge Brøndby-spiller således valgt at lægge sine morgenvaner om. 

- Hver evig eneste dag har jeg chancen for at vise, hvorfor det er mig, der skal spille den næste kamp. Og det er en kæmpe mulighed, men samtidig også et stort ansvar. Så jeg er begyndt at stå tidligere op, så jeg kan få en god og solid morgenmad og tænke lidt over, hvad jeg skal gøre til træning. På den måde får jeg den bedste optakt til træningen.

Fået råd fra de erfarne spillere

Den nye tankegang og det ekstra arbejde på træningsbanen kommer fra Riza Durmisi selv. Men lige da han fik at vide, at han formentlig kom til at tilbringe mere tid på bænken, supplerede han feedbacken fra cheftræner Thomas Frank med gode råd fra nogle af de mere erfarne spillere i Brøndby-truppen.

- Jeg snakkede en del med Agger, Kahlenberg og Elmander, der alle har været igennem det – bare på den helt store scene – og de sagde, at det ikke nytter at gå og hænge med hovedet. Man skal arbejde stenhårdt og gøre det godt til træning. Så skal det nok komme på et tidspunkt. 

Og skulle der komme en periode igen uden spilletid, så har Riza Durmisi opskriften klar til, hvordan han igen kommer på holdkortet.

- At spille i søndags var det hele værd. Jeg vil selvfølgelig helst undgå at sidde udenfor i lang tid igen, men hvis det skulle ske, gør jeg gerne det hele igen og knokler endnu mere på til træning.