Positiv tendens, men nødvendigt med konsekvens

24.04.2015 14:40

Brøndby IF har i de seneste år kraftigt opprioriteret arbejdet med klubbens fans, hvilket blandt andet er kommet til udtryk i en styrket, præventiv indsats, hvor et tæt samarbejde med fans, myndigheder og kommune samt forbedringer af rammerne på de forskellige udebaneafsnit er seneste skud på stammen.

På trods af en positiv tendens på tribunerne, hvor der registreres både færre og mindre alvorlige episoder end tidligere, sker det, at der forekommer brud på stadionreglementet. Det har været og er fortsat ambitionen for Brøndby IF, at det skal have en konsekvens at overtræde de gængse regler i forbindelse med Brøndby IF's kampe.

Administrerende direktør Jesper Jørgensen siger:

- Selvom vi heldigvis ser klare forbedringer på tribunerne, så er vi som ansvarlig virksomhed nødt til at agere over for de få personer, der ikke overholder reglementet. Trods forbedringerne får vi som klub fortsat indberetninger, og det må vi forholde os til.

- Derfor har vi valgt at opdatere vores stadionreglement og fortsat sætte ind over for dem, der bryder reglerne. Det betyder, at vi også fremadrettet vil udvikle og intensivere vores arbejdsmetoder i forhold til at identificere og straffe overtrædelser med afgifter, karantæner eller begge dele. 

Klare forbedringer

På trods af stramningen af stadionreglementet er det dog vigtigt også at fokusere på de forbedringer, der tydeligvis er sket på fanfronten, lyder det fra Jesper Jørgensen:

- Flere af de ting og episoder, som vi sloges med i tidligere år, er nu stort set væk fra tribunerne. Eksempelvis oplever vi - heldigvis - meget, meget få tilfælde af vold, lige som en ting som kast med pyroteknik er udryddet. 

- Det er ikke ensbetydende med, at det ikke kan gøres endnu bedre, men de forbedringer er værd at anerkende og huske på. Vi mener faktisk ikke, at det nogensinde har været så sikkert at gå til fodbold på Brøndby Stadion, og i Alka Superligaen i øvrigt, som nu. Dette skyldes ikke mindst en stor og målrettet indsats fra fansenes side. De er i høj grad en del af den positive udvikling, der sker i og omkring Brøndby IF.

Ny dom

I 2015 er der indtil videre indledt flere end 50 sager mod personer, der på forskellig vis har brudt stadionreglementet. Det ressourcekrævende arbejde med identificering, uddeling af afgifter og/eller karantæner samt ofte efterfølgende retsbehandling understøttes af en ny dom, fortæller Jesper Jørgensen:

- Vi vandt en sag i byretten sidst i marts, hvilket bekræftede os i, at vi med vores kontrollørers vidneudsagn kan bevise, at en person har overtrådt stadionreglementet og dermed gennemtvinge betaling af afgiften ved de danske domstole.

Den omtalte dom, som du kan læse mere om her, er vigtig i forhold til dels Brøndby IF's præventive arbejde og dels efterbehandlingen af de sager og episoder, der opstår i forbindelse med klubbens kampe.