Brøndby Cares: Oplevelser for børn på julemærkehjem

21.04.2015 10:35

Brøndby IF lancerede for nyligt klubbens nye og styrkede CSR-indsats, Brøndby Cares.

I den forbindelse sætter brondby.com fokus på de fire CSR-samarbejdspartnere, MOT Danmark, Julemærkefonden, Fars Køkkenskole og børneafdelingen på Hvidovre Hospital.

Denne gang er turen kommet til Julemærkefonden og Julemærkehjemmene. Samarbejdet med Julemærkefonden har fire spillerambassadører: Lukas Hradecky, Thomas Kahlenberg, Frederik Holst og Riza Durmisi.


Opmærksomhed og oplevelser i fokus

Brøndby IF's samarbejde med Julemærkefonden har særligt oplevelser for børnene, der opholder sig på Julemærkehjemmene, i fokus. Som et af Danmarks største sportsbrands håber Brøndby IF desuden, at samarbejdet med Julemærkefonden kan hjælpe med at genere en masse positiv opmærksomhed om Julemærkehjemmenes store og vigtige indsats for børn i hele Danmark.
 
Søren Ravn Jensen, direktør i Julemærkefonden, udtaler om partnerskabet:
 
- Julemærkehjemmene modtager ikke støtte fra det offentlige, bortset fra et mindre beløb fra Sundhedsministeriet og fra Tips- og Lottopuljen. Vi er derfor afhængige af initiativer, der kan være med til at skabe opmærksomhed omkring den gode sag, som Julemærkefonden står for, og i sidste ende være en løftestang for indsamlingsarbejdet.
 
- Samarbejdet med Brøndby IF vil netop give os en mulighed for at øge opmærksomheden omkring fonden og dens arbejde. Derudover vil de forskellige besøg af spillere på Julemærkehjemmene samt invitationer til fodbold give børnene værdifulde oplevelser.
 
- Derfor er vi utroligt glade for muligheden for at indgå i et tæt samarbejde med Brøndby IF - et samarbejde, som vi forventer os meget af. Både i forhold til at give børnene fra Julemærkehjemmene nogle store fodboldoplevelser, men også alle de mere udadvendte aktiviteter, som samarbejdet giver mulighed for, forsætter Søren Ravn Jensen.         
 
Spillere med et indre legebarn som ambassadører

Samarbejdet med Julemærkefonden har fået tilknyttet fire dedikerede spillerambassadører, der alle er ivrige for at promovere samarbejdet og fondens arbejde. 

De fire spillerambassadører er som nævnt i indledningen Lukas Hradecky, Thomas Kahlenberg, Frederik Holst og Riza Durmisi.


Solskin og hygge på Julemærkehjemmet Kildemose

Samarbejdet med Julemærkefonden handler primært om opmærksomhed om den gode sag samt at give oplevelser til børnene på julemærkehjemme. Derfor har Brøndby IF's spillerambassadører allerede besøgt Julemærkehjemmet Kildemose i Nordsjælland, hvor de fik rundvisning og spillede fodbold med børnene. 

Spillerambassadørerne og børnene på Kildemose skrev ligeledes under på kontrakten mellem Brøndby IF og Julemærkefonden, og børnene fik overdraget en signeret hjemmebanetrøje som et symbol på det nye samarbejde.

Senere i denne uge kan du se en video fra spillernes besøg på Julemærkehjemmet Kildemose.


Udover besøg på Julemærkehjemmene arbejdes der også på en række aktiviteter på Brøndby Stadion, hvor børnene kan få en stor og unik oplevelse. Disse besøg vil blive en fast del af Brøndby IF's CSR-arbejde.

For at udbrede kendskabet vil Julemærkefonden også være fast inviteret til Brøndby Dagen, der i år er den 28. juni. Samtidig vil Julemærkefonden have adgang til Brøndby IF's store partnernetværk.

Om Julemærkefonden

Julemærkefonden har siden 1912 hjulpet børn i Danmark til et bedre liv. Hjælpearbejdet har altid taget udgangspunkt i de store udfordringer, som samfundet står over for – i dag med fokus på trivsel, mobning og overvægt.
 
De fire Julemærkehjem i Danmark hjælper hvert år omkring 750 børn i alderen fra 7-14 år videre i livet. På Julemærkehjemmene får børnene hjælp til at komme ud af mobning og isolation. Samtidig lærer de om sund kost og motion, så de taber sig. De får selvtillid, så de igen kan smile til livet.