Brøndby Cares: Ny CSR-indsats skudt i gang

09.04.2015 13:35

Brøndby IF har gennem de seneste mange år haft stort fokus på ansvarlighed over for samfundet og dets interessenter. Både i amatørregi, hvor det favnende klubfællesskab længe har arbejdet med integration og for mangfoldighed blandt medlemmerne, og i den professionelle afdeling, hvor Brøndby Cares har været paraply for socialt engagement og en velgørende indsats.

Klubbens historik på området samt et erklæret mål om at opprioritere denne del af Brøndby IF har nu ført til skabelsen af en ny CSR-indsats og dermed en relancering af Brøndby Cares. CSR står for Corporate Social Responsibility, som kan oversættes til en virksomheds sociale ansvar.

På siden brondby.com/csr og i denne artikel kan du finde meget mere information om den nye CSR-indsats.

Vi ønsker at gøre en forskel

Administrerende direktør Jesper Jørgensen fortæller:

- Brøndby IF er en klub, der vækker stærke følelser hos mange fans i hele Danmark. Det er vi meget taknemmelige for, og derfor ønsker vi også at give noget tilbage til fans i hele landet, til det lokalområde, som klubben udspringer fra, og til samfundet generelt. Som fodboldklub lever vi af og med samfundet omkring os, og derfor finder vi det helt naturligt at give noget den anden vej via en styrket CSR-indsats.

- Derfor relancerer vi nu Brøndby Cares, hvor vi som en del af indsatsen nøje har udvalgt en håndfuld samarbejdspartnere, som matcher vores værdier, og som vi føler, at vi kan gøre en forskel for. Alle har vi lavet længerevarende, bindende aftaler med. Hovedfokus for vores CSR-indsats ligger på områderne børn og unge, idræt, sundhed og uddannelse, hvilket stemmer godt overens med vores værdier samt det arbejde, der foregår i klubben - både i den professionelle afdeling og i amatørafdelingen.

Fire nye CSR-partnere

Som en væsentlig del af det relancerede Brøndby Cares er der lavet længerevarende samarbejdsaftaler med fire CSR-partnere, som er:

  • Julemærkefonden
  • MOT
  • Fars Køkkenskole 
  • Børneafdelingen på Hvidovre Hospital
De fire CSR-partnere vil blive introduceret nærmere på vores medier i den kommende tid. Du kan læse mere om dem ved at klikke på navnene ovenfor.

Andre CSR-tiltag: ”Kickstart med Brøndby” og ønske-billetter

Brøndby IF's eget beskæftigelsesprojekt, Kickstart med Brøndby, hvor unge på kanten af arbejdsmarkedet hjælpes videre, indgår også i Brøndby Cares. Det kan du læse mere om her.

Sidst, men ikke mindst, er der oprettet en billetpulje på brondby.com, hvor organisationer og institutioner, der ikke har tilstrækkelige økonomiske midler, kan ønske billetter til en Brøndby-kamp. 

Disse ansøgere udvælges en gang per halvsæson og modtager billetter til en udvalgt kamp på Brøndby Stadion. I foråret er billetterne til hjemmekampen mod FC Vestsjælland den 26. april.

Masser af aktiviteter

Allerede nu er der planlagt en række CSR-aktiviteter i Brøndby Cares-regi, såsom et MOT-skolearrangement på Kirsebærhaveskolen den 15. april med deltagelse af spillerambassadører, en MOT-temakamp den 19. april, når Brøndby IF møder Hobro IK, samt skolebesøg i Brøndby Kommune den 22. april. 

Tidligere på foråret tog fire af Brøndby IF’s spillerambassadører hul på den nye CSR-indsats, da de besøgte Julemærkehjemmet Kildemose i Nordsjælland, hvilket du snart kan se en videoreportage fra.

Ud over de fastlagte aktiviteter vil der løbende komme besøg hos samarbejdspartnerne samt mange andre aktiviteter under Brøndby Cares-paraplyen, som vi vil fortælle om her på brondby.com.

Målsætningen for Brøndby Cares er:

  • At give noget tilbage til samfundet og det lokalsamfund, som klubben udspringer fra.
  • At bidrage med værdi og vækst i samfundet
  • At bidrage til øget sundhed, trivsel og velvære
Hvad er Brøndby Cares?

Brøndby Cares er en CSR-indsats, der rummer Brøndby IF's sociale engagement i forhold til blandt andet udsatte personer i lokalområdet og i Danmark samt talentarbejde og fans. Målet med CSR-indsatsen er, at den ikke blot skal give bedre vilkår for personer med tilknytning til Brøndby IF, men at den også skal bidrage med værdi og vækst i samfundet på længere sigt. 

Brøndby Cares er altså den samlende betegnelse for Brøndby IF's engagement i samfundet. Udgangspunktet er det sociale arbejde, som foregår i Brøndbyernes Idrætsforening samt det samarbejde, som selskabet (Brøndbyernes IF Fodbold A/S) har med forskellige sociale, kulturelle og humanitære organisationer. 

Se meget mere på brondby.com/csr.