Nikolai Laursen: Der bliver gået til den på førsteholdet

29.03.2015 12:35

I sommer blev Nikolai Laursen rykket fra Brøndby Masterclass op i Superliga-truppen. Og den nu 17-årige offensivspiller kan kigge tilbage på de første måneder som fuldtidsprofessionel, der blandt andet har kastet en pokaldebut af sig i efteråret.

Og Laursen selv har nydt sin første tid i førsteholdstruppen.

- Det har været fedt. Det har været rigtig lærerigt, og jeg har fået en masse nye indtryk og nye holdninger. Og så synes jeg, at jeg er blevet bedre som fodboldspiller. Det har været supernemt at komme ind på holdet, og alle har været rigtig flinke, fortæller den unge angriber og fortsætter.

- Men den største forskel fra at spille ungdomsfodbold til at være her i seniortruppen er, at det er meget hårdere til træning og til kamp. Der bliver gået mere til den.

Hårdt arbejde betaler sig

Den øgede intensitet har været en stor ændring for Nikolai Laursen. Men samtidig føler han, at det netop er den, der har været med til at udvikle ham som fodboldspiller, siden han underskrev en to-årig kontrakt i sommer.

- Jeg har især indset, hvor meget hårdt arbejde betyder, og hvor vigtigt det er. Og så har jeg i det hele taget rykket mig meget og udviklet mit spil – specielt i mit defensive spil. Og de to ting har nok også været de største forandringer for mig, siden jeg rykkede op i førsteholdstruppen. 

Selvom det hele kan gå rasende stærkt i fodbold, vælger Nikolai Laursen dog at forblive tålmodig og ikke forhaste noget. 

- Jeg synes, det går rigtig godt. Jeg kan se, at jeg hele tiden udvikler mig, og derfor skal jeg bare blive ved med at knokle, og så er jeg sikker på, at min chance nok skal komme, slutter Laursen.