Frank: Vi tror på sejren mod FC Midtjylland

28.02.2015 08:28

På søndag er der atter bold på Brøndby Stadion efter en lang vinterpause. Første kamp i forårssæsonen bød på dominans og udmærket spil af de blågule, men desværre et sidsteminuts-nederlag til AaB.
 
I den kommende Alka Superliga-runde venter ligaens førerhold fra FC Midtjylland. Ifølge cheftræner Thomas Frank bliver det langt fra nogen let opgave, men dog en kærkommen udfordring og en mulighed for at bygge videre på den gode præstation mod AaB samt den gode hjemmebaneform.
 
 
- Vi har glædet os til at spille på Brøndby Stadion lige siden jubilæumskampen den 7. december. Det er fedt, at vi har opbygget så stærk en hjemmebane med fantastisk opbakning hver gang, og vi er meget opsatte på at bygge videre på den gode hjemmebanestatistik på søndag. Der er ingen tvivl om, at støtten fra fansene giver os fem procent ekstra, lige som man ser det på andre store stadions i Europa.
 
Om søndagens modstandere fra FC Midtjylland lyder det fra Thomas Frank:
 
- FCM er Danmarks pt. bedste hold. Og det gælder egentlig både i tabellen og rent spillemæssigt. Jeg skal være den første til at sige, at selvom jeg var imponeret af dem i sidste sæson, så afskrev jeg dem fra at blive mestre i år, da det glippede sidste år. Men der kan man se, hvor essentielt kontinuitet er for en klub, trænerstab og spillertrup. At store bedrifter kræver vedholdenhed, tålmodighed og ærgerrighed. Det arbejde, som Glen og staben sammen med spillerne har udført ovenpå skuffelsen i sidste sæson, er imponerende. At de så oveni har tilført topspillere på vigtige positioner, gør dem til klare favoritter til mesterskabet i år.
 
Som nævnt i indledningen leverede Brøndby IF’s spillere en udmærket præstation i forårspremieren mod AaB, men måtte som bekendt indkassere et bittert, sent mål trods overvægt i spil og chancer kampen igennem. Thomas Frank har i indeværende uge haft fokus på at fastholde og videreudvikle de elementer af spillet, der lykkedes godt mod AaB. Men der har også i træningen været tid til at arbejde med de aspekter, der skal forbedres.
 
- Vi skal selvfølgelig bygge videre på den gode præstation, vi leverede mod AaB i sidste weekend. Vi skal forsvare lige så aggressivt og kompakt både i højt og lavt pres. Der er ingen tvivl om, at dueller og andenbolde bliver en krig mod et så fysisk anlagt hold som FCM. Og i de situationer skal vi være klar til at tage initiativet.
 
- Standardsituationer i begge ender af banen bliver helt sikkert også en nøgle i kampen. Vi har i sæsonen kun indkasseret tre mål i 18 kampe på standardsituationer, hvilket er en rigtig fin statistik, som vi meget gerne må fastholde på søndag. Omvendt ved vi, at FCM er rigtig skarpe på lige netop det område, så det gælder om at være fokuserede fra start til slut.
 
- Der hvor vi skal løfte os i forhold til kampen mod AaB er spillet i fase 3 (afslutningspillet, red.), indlæg og løb i feltet samt kombinationer på banens sidste tredjedel. Det har vi haft ekstra fokus på i ugens løb. Jeg forventer, at kampen på søndag bliver tæt og lige, og at det vil kræve fuld koncentration og stor aggressivitet at hente et godt resultat. Men på vores fantastiske hjemmebane med landets bedste tolvtemand i ryggen, tror vi på, at kampen tipper til vores fordel, slutter Thomas Frank.