U17-optakt: Mentalitet som et mesterhold

27.02.2015 15:09

Der er otte point fra U17-ligaens førerhold, Esbjerg, til nr. 6 i rækken, og flere hold – heriblandt Brøndby IF's U17-talenter – har spillet færre kampe end top 3-mandskaberne. Det tegner med andre ord til at blive en rigtig spændende række med mange jævnbyrdige kampe.

Præmissen for lørdagens forårspremiere er ingen undtagelse, da både Brøndby IF og AaB har 22 point efter henholdsvis 12 og 13 kampe (se stillingen her).

Opstart og status på truppen

Ud over godt humør og stor sult efter at komme i gang igen kan U17-truppen byde på et nyt ansigt. Midterforsvarer Christian Enemark er således blevet hentet i HB Køge.

Netop Enemark er blot et af de mange U17-talenter, som ikke kun har været igennem en god opstart med de blågule, men ligeledes har været i aktion i landsholdsdragten. Sammen med Målmand Casper Hauervig, angriber Andreas Bruus, midtbanespiller Karl Dines Appelt og forsvarskollega Christian Johansen har han repræsenteret det danske U16-landshold. Målmand Viktor Anker har fået spilletid på U17-landsholdet, og Jonas "Mini" Madsen er med på U16 Futurelandsholdet.

I løbet af opstarten - som blandt andet bød på en samlet Masterclass-træningslejr i Tyrkiet med 140 spillere trænere og ledere fra U12 til U19 - har der været fokus på at udvikle en endnu bedre kultur og dermed få endnu bedre præstationer. Gode præstationer var der eksempelvis, da U17-talenterne for første gang (efter 18 års deltagelse) vandt det store, tyske indendørsstævne Jugend Eurocup Gaildorf, blandt andet ved at slå Hoffenheim, Red Bull Salzburg, Hertha Berlin, Dinamo Zagreb og Leverkusen.

Forventninger til foråret

U17-cheftræner Søren Weber Juul fortæller:

- De seneste par uger er jeg flere gange blevet spurgt: "Hvilken plads forventer du, at Brøndby U17 ender på i år?" Lidt hovedregning siger mig, at vi spiller med om medaljerne med nogle vundne kampe, mens det med nogle tabte kampe lugter af en placering i rækkens midte.

- Jeg har én klar forventning: At vi rent mentalt skal være et mesterskabshold uanset placering - og endnu mere vigtigt, at drengene også forventer af sig selv at være vindere! Et mesterskabshold jagter hele tiden en bedre præstation, hvor alle i teamet søger hver eneste mulighed for at blive bedre såvel individuelt som kollektivt. Gennem sådan en mesterholdspræstation vil vi blandt andet få endnu mere ud af vores daglige træning, stå tættere sammen i modgang og generelt opnå et højere niveau på en lang række parametre. 

- Mit svar er derfor: "Bedøm os på vores præstation. Vi vil arbejde og spille som et mesterskabshold, vi drømmer stort og vil hele tiden have fokus mod en endnu bedre præstation."