Frank: Fokus på det lave pres og omstillingerne

22.01.2015 10:55

Kl. 14:30 går det løs på Dietmar-Hopp-Stadion mod det tyske Bundesliga-mandskab TSG 1899 Hoffenheim. Det er første gang, at de blågule skal i kamp i det nye år, så det spurgte brondby.com selvfølgelig ind til ved en snak på truppens hotel i det sydstyske.

- Vi møder et mandskab med topkvalitet, som lige straks skyder gang i forårssæsonen i Bundesligaen. Vi er deres sidste træningskamp, så det bliver en stor udfordring for os, som vi glæder os til. Det er en god mulighed for at give den unge trup noget erfaring i at skulle rejse og præstere til kampe i udlandet. Samtidig er det en mulighed for at møde en international modstander, og vi får også mulighed for at give noget spilletid til de helt unge. Hele den pakke vejer op, at vi møder et hold, som er længere fremme rent formmæssigt, siger Thomas Frank og tilføjer:

- Det allervigtigste er at få nogle meter i benene. Vi kommer til at dele det op på den måde, at mange spillere vil spille 45 minutter, så belastningen ikke bliver for stor i den første kamp. Nogle vil spille mere, men da vi lige er startet op, må vi tage fysiske hensyn. Med fire mand på U21-landsholdet samt Kalle, Johan og Elba (Kahlenberg, Elmander og Rashani, red.) derhjemme så giver det mere plads til de helt unge, som kan se frem til nogle gode minutter og en værdifuld erfaring.


I løbet af opstarten vil Thomas Frank og resten af staben arbejde med forskellige taktiske aspekter, der skal finpudses og videreudvikles. Det gælder blandt andet det høje pres og de offensive standardsituationer, men i første omgang er det andre aspekter, de har taget fat på.

- Indtil videre har vi selvfølgelig arbejdet meget på at sætte nogle ting i gang på det fysiske aspekt. Dernæst har vi så småt taget fat på den defensive organisation - primært på det lave pres. Derfor vil det også være et af de elementer, vi har fokus på mod Hoffenheim. Det hænger også sammen med et andet af vores fokuspunkter i opstarten, nemlig de offensive omstillinger vi kan få derfra. Vi har kun været i gang i lidt over en uge, så det har vi ikke haft 100 % fat i endnu, men det er de ting, som vi primært vil forsøge at have fokus på i kampen.

Du kan streame opgøret på kanalsport.dk, og hovedpartner Bet25 har adskillige spilmuligheder - se nogle af dem her.