Per Nielsen ny cheftræner for Brøndby IF's kvinder

30.12.2014 11:09

Det er en sand Brøndby-legende, der kommer til at stå i spidsen for Brøndby IF’s kvindehold i jagten på både DM-guld og Champions League-succes.

Per Nielsen har således skrevet under på en kontrakt, som gør ham til cheftræner for de blågule kvinder foreløbig frem til sommeren 2016. Han afløser Peer Lisdorf.

Med i bagagen har Per Nielsen blandt andet fire år som cheftræner for Hvidovre IF’s herrehold i 1. og 2. division. Nu vender han tilbage til Brøndby, hvor han spillede hele ungdoms- og seniorkarrieren med 547 førsteholdskampe og 10 A-landskampe til følge.

Nyt og ungt hold

Christian Barrett, formand for Brøndby IF’s amatørafdeling, siger:

- Brøndby IF’s kvinder er et nyt, ungt hold, som allerede har taget nogle flotte skridt. Vi er overbeviste om, at Per Nielsen kan fortsætte den gode udvikling i jagten på tilbageerobringen af det danske mesterskab. Derudover håber vi, at Per og spillerne kan bygge videre på Champions League-resultaterne og kvalificere sig til semifinalen.

- Vi glæder os meget over dette samarbejde. Per Nielsen har Brøndby IF i både blodet og hjertet. Både fagligt og kulturelt passer vi sammen.

- Samtidig vil jeg gerne takke Peer Lisdorf for mange års samarbejde og ønske ham god vind fremover. Han har leveret flotte resultater med kvindeholdet, som er blevet en fast bestanddel af toppen. Det er ikke mindst Peer Lisdorfs fortjeneste.

Sætte fingeraftryk på udviklingen

Per Nielsen glæder sig over at være tilbage i gult og blåt og til at tage fat på opgaverne i det nye år.

- Det er en talentfuld trup, som er inde i en god udvikling, og det ser jeg frem til at bygge videre på. Selv om det er et ungt hold, så er der ambitioner om at vinde, og det er en spændende udfordring.

- At det tilmed kan foregå i den klub, der har fyldt så meget i mit liv, gør kun pakken endnu mere attraktiv. Brøndby IF har været omdrejningspunktet i mange år for mig, og jeg ser frem til at komme tilbage i klubben og sætte mit fingeraftryk på udviklingen af kvindefodbolden, fortæller Per Nielsen.

Brøndby IF’s kvindehold overvintrer på førstepladsen i 3F Ligaen med 14 sejre og en uafgjort. I kvindernes Champions League-turnering venter svenske Linköping i kvartfinalen, mens OB er modstanderen, når det går løs i pokalsemifinalen.