Masterclass-status: U15-talenternes efterår

16.12.2014 11:33

Det er ikke kun Superliga-holdets sæson, der er gået på hæld. Også Brøndby Masterclass-hold er gået i vinterhi, og det vil derfor være naturligt at få en status på de tre ældste årgange. Derfor har brondby.com sat de tre respektive cheftrænere i stævne, så de én efter én kan gennemgå efteråret.

Trænerne har fået de samme fire spørgsmål, og vi lægger ud med U15-holdets cheftræner, Frank Hjortebjerg. U15-sæsonen løber ikke ligesom de ældre årgange over to halvsæsoner, men blot seks måneder ad gangen, hvorfor Hjortebjerg kan gøre status over denne sæsons resultater. Her har man blot tabt to kampe og spillet én uafgjort i sæsonens løb, hvilket dog ‘kun’ har rakt til en fjerdeplads seks point fra førstepladsen (se slutstillingen her)

Hjortebjerg så selvfølgelig gerne, at holdet havde sluttet i toppen af ligaen, og der er derfor lagt op til revanche i foråret. Han glæder sig dog over udviklingen i træningsmiljøet og over, at flere af hans spillere har vist modenhed og en lyst til at tage ansvar. 

Læs herunder, hvordan Hjortebjerg svarede på de fire spørgsmål.

Hvordan er efteråret overordnet set gået?

- Man kan dele det op i to måder at se det på. Det vigtigste for mig er at få skabt et trænings- og udviklingsmiljø, som kan rykke de her drenge så meget som muligt. Det synes jeg egentlig, at vi langt hen ad vejen er lykkedes med. Vi træner med et formål og med udviklingen i højsædet. Spillerne tager mere og mere ejerskab i forhold til deres egen træning og udvikling. 

- Derudover har vi prøvet at skabe et miljø, hvor vi bidrager til at løfte hinanden, forstået på den måde, at man skal byde ind med noget konstruktivt. Jeg synes, at flere og flere spillere har været gode til at løfte fællesskabet og har kunnet forstå, at ved at løfte fællesskabet løfter de også sig selv. 

- I forhold til spillet og den måde vi har præsteret på, så synes jeg, at spilleren arbejder hårdere og hårdere og giver den en skalle, når vi spiller kamp. Vi har i de kampe, hvor vi har været favoritter, været gode til at dominere kampene, kontrollere modstanderen og holde dem fra at producere en masse chancer. Mod topholdene har vi manglet noget skarphed og kvalitet. Vi kan i hvert fald godt tillade os at forlange, at vi præsterer endnu bedre i foråret, for vi har manglet noget ekstra imod de bedste hold. 

Hvad har været godt?

- Ud over vores træningsmiljø og spillet i de fleste kampe, så synes jeg også, at der er nogle enkelte spillere, som har løftet sig rigtig meget. De har udviklet sig rigtig flot. De spillere, som har fået den her forståelse for, at det i høj grad er deres eget ansvar at blive bedre. De spillere, som har forstået, at de kan en masse og skal byde ind, har vist, at det vil gå det den rigtige vej med den rette indstilling. De har overrasket positivt og udviklet sig meget på den korte tid, jeg har haft dem.

Hvad har været mindre godt?

- Resultatmæssigt har det jo været okay, men det kunne også have været bedre. Men man kan jo ikke forvente at ligge over de andre tophold, når vi ikke har slået nogen af dem i kampene. Så hvis man skal kigge helt nøgtern på resultaterne, så er det jo fair nok, at vi ender der, hvor vi ender. Det har vi så snakket om i truppen. At vi kan bruge det som en ekstra motivation til måske lige at få den ekstra intensitet og vildskab, der skal til i kampene mod de bedste. 

Hvis opstarten går ideelt og præcis efter dit hoved, hvad er det så for et Brøndby-hold, vi ser til foråret?

- Så ser man et Brøndby-hold, der arbejder endnu mere sammen som en enhed med og uden bold. Man ser et Brøndby-hold, hvor de enkelte spillere er klar til at ofre sig selv for fællesskabet og har en forståelse for, at hvis de skal vise det bedste, de kan, så skal de byde ind til fællesskabet, for at fællesskabet kan give noget igen til dem. 

- Og så ser man et Brøndby-hold, der spiller med få berøringer og spiller med et meget aggressivt pres, og som bliver ved med at true de andre i dybden og tager de dybe løb, der skal til.