Optakt: Masterclass-bussen kører til Odense

28.11.2014 11:27

Efter en weekend uden Masterclass-bold er der er dobbelt op denne gang. Således hopper U19- og U17-holdet op i samme bus og kører et smut over Storebælt. Ådalen i Odense er destinationen, hvor OB byder op til dans.

Hvordan holdenes form ser ud, hvad deres tilgang til kampen er, og hvem man skal holde øje med, kan du læse herunder, hvor de to respektive cheftrænere fortæller nærmere. 

- U19 -

Modstander: OB (VTTTT) lørdag klokken 13:00, Ådalen i Odense.

Holdets form
U19-holdet spillede i tirsdags ligakamp mod FC Nordsjælland, og her blev det til et 2-1-nederlag mod puljens førerhold. Det var ikke holdets fornemmeste kamp, og det ærgrer cheftræner Per Frandsen, der ellers føler, at holdet var inde i en spillemæssig god stime. 

- Vi spillede ikke specielt godt mod FC Nordsjælland. De var bedre end os på alle parametre, men alligevel var vi tæt på at stjæle et point. Hansen (Andreas, red.) redder os fra at komme bagud yderligere, og vi har en stor chance for at udligne bagefter. Så det er lidt ærgerligt, at vi ikke lige kunne have stjålet et point deroppe, men omvendt så var FCN det klart bedste hold, vi har mødt. 

- Vi skal tilbage på rette spor. Det er selvfølgelig altid hårdt at tabe fire i streg, og det tærer på vores selvtillid, men vi bliver nødt til at tro på vores egne evner. Så skal det nok komme tilbage. For vi skal vinde den sidste kamp, inden vi går på ferie!

Rundens kamp
Denne weekends modstander er OB, men Per Frandsen vil da også hellere fokusere på sit eget hold. Der er således meget at forbedre fra sidste kamp, og især indstillingen bør være en helt anden på lørdag. 

- OB ligger nede omkring os, så det er en kamp, vi helst skal vinde. Det, der skuffer mig mest fra i tirsdags, er, at der er nogen, der ikke yder 100 %. Det nytter ikke noget. Vi skal stå sammen som hold, for så har vi nogle dygtige spillere til at afgøre kampene. Så det allervigtigste for mig er, at vi kommer tilbage på sporet og arbejder 100 % for hinanden og holder fokus. 

One to watch
Der kan være flere profiler at holde øje med til lørdagens kamp, men for Per Frandsen handler det om en holdindsats, og det skulle man gerne kunne se mod OB. Der er dog en spiller, han ikke håber kommer i fokus. 

- Det er svært at sige, men jeg håber ikke, det bliver vores målmand. Jeg håber, at det bliver Stückler (billedet) eller en af vores andre offensive spillere, men det handler jo i bund og grund om, at hele holdet skal levere. Vi bliver nødt til at gøre det som hold. Vi har nogle rigtig dygtige spillere, men vi kan ikke regne med, at de bare afgør det på egen hånd.

- Holdpræstationen har manglet lidt. Hvis vi matcher de andre på det fysiske og arbejder lige så hårdt som dem, så har vi nogle spillemæssige kvaliteter, der gør, at vi vinder fodboldkampe. Så er jeg sikker på, at vi er bedre end modstanderen.  

- U17 -

Modstander: OB (TTTTT) lørdag klokken 15:15, Ådalen i Odense.

Holdets form
På lørdag er det fjorten dage siden, U17-holdet sidst var i kamp, så cheftræner Søren Weber Juul lover, at det er nogle sultne drenge, der løber på banen lørdag eftermiddag. 

- Det er jo et stykke tid siden, vi sidst har spillet, fordi vores kamp mod FCK i sidste weekend blev rykket. Men vi havde en rigtig tæt og fin kamp mod Nordsjælland for to uger siden, og jeg synes egentlig, at holdets form er, hvor den skal være. 

- Vi har kun en enkel, der døjer med lidt småskader, men ellers burde alle være klar. Da U19 spillede i tirsdags, havde vi både Gregers (Arndal-Lauritzen, red.), Armend Aslani og Noer (Tobias, red.) med der, men de er også en mulighed på lørdag. 

- Vi ville rigtig gerne have spillet mod FCK, for vi har allerede en udskudt kamp mod AaB. Så nu er vi to kampe bagefter, når halvsæsonen er forbi, og det irriterer os lidt. Men sådan er det, og nu handler det bare om at brænde igennem i de to sidste kampe her i efterårssæsonen. Der er i hvert fald ingen tvivl om, at drengene er sultne efter at spille igen. 

Rundens kamp
Ligesom U19-holdet skal U17-drengene altså også i kamp mod OB, og Søren Juul forventer en kamp, hvor de blågule kommer til at møde et hold, der står solidt på banen og vil slå til på kontra. Derfor kræver cheftræneren høj koncentration og hårdt arbejde fra sine spillere.

- OB startede sæsonen rigtig godt, men har haft nogle svære kampe på det seneste. Jeg forventer, at de kommer til at stå meget kompakt. De har en dygtig målmand og en rigtig god spids, Oliver Lønfeldt, som vi skal være meget opmærksomme på. Så vi kommer til at møde et hold, der i høj grad spiller på omstillinger. 

- For os handler det om at sætte en masse fart på spillet og spille med få berøringer. Samtidig er der ingen tvivl om, at de vil prøve at straffe hver en lille fejl fra vores side, så der skal både være koncentration og hårdt arbejde, hvis vi skal have de tre point med hjem. 

One to watch
Skulle du tilfældigvis slå et smut forbi Ådalen i Odense lørdag eftermiddag, kan du med fordel kigge nærmere efter Brøndby IF’s nummer 27. Navnet er Janus Samuelsen, og hvis navnet ikke virker bekendt fra tidligere Masterclass-updates, så er der en ganske god grund til det. 

- Vi gav i sidste runde debut til Janus Samuelsen, der først fik sit spillercertifikat for et par uger siden. Han er en færøsk landsholdsspiller, der til daglig går på vores efterskole. Han kan spille forskellige positioner, blandt andet på den centrale midtbane. I sidste kamp prøvede vi ham af på backen, hvilket han løste rigtig fint.

- Han har trænet med længe, så det er fedt, at vi endelig kan bruge ham og få lidt gavn af ham. Han træner godt, rykker sig hele tiden og presser på til flere positioner, så det løfter vores trup, at han også er i spil til holdkortet. Og så er det jo også fedt med en efterskolespiller, der kan gøre det godt på holdet.