50 år: Mine Brøndby-minder - David Mandel

26.11.2014 15:01

2014 er jubilæumsåret for Brøndby IF. I 50 år har klubben både oplevet smertefulde nederlag og store triumfer. Det er blevet til mesterskaber, pokaltitler og europæiske storkampe. Alt sammen er sket på baggrund af det store fællesskab og den mangfoldighed, der kendetegner klubben. 

brondby.com vil op til jubilæumskampen den 7. december mod Silkeborg IF dagligt bringe en artikel, der skal sætte fokus på en af de hundredtusindvis af Brøndby-fans, der findes rundt omkring i Danmark. 

I denne udgave af “Mine Brøndby-minder” spørger vi nærmere ind til Brøndby-sympatien hos radiovært David Mandel, der for tiden rammer radiobølgerne med det populære radioprogram “Gandhi” på P3. Hans kærlighed til Brøndby IF blomstrede “i den smukke periode” tilbage i start-halvfemserne, hvor klubben både vandt mesterskaber og satte Danmark på landkortet i europæisk klubfodbold. 

Jeg har haft mange gode oplevelser som Brøndby-fan, men den største af dem alle var…

...Brøndby mod Bayern München. 2-1! Jeg var inde i Parken til den kamp, hvor vi jo lagde os planmæssigt i spidsen. Det var det største øjeblik, da Allan Ravn tævede den ind kort før tid. Den del af kampen og lige det øjeblik står klarest for mig. Det kom fuldstændig ud af det blå. Der var ren eufori derinde, og det var ikke noget, man havde troet kunne lade sig gøre. 

- Det var fantastisk og fuldstændig surrealistisk. Og så er det jo også altid sjovt, at vi vandt inde i Parken. Det gjorde det hele ekstra sødt. 

Det kan være svært at vælge, men min 'all time' favoritspiller i Brøndby-trøjen er…

...svær at vælge, for der er jo flere forskellige. Hvem fanden skal man vælge? Jeg er lige ved at sige Uche, udelukkende fordi han står så tydeligt i min erindring, lige fra jeg begyndte at følge Brøndby. Han var symbolet på min start i Brøndby og fra den periode, hvor mit Brøndby-hjerte begyndte at slå. 

Den Brøndby-kamp, jeg ville ønske, jeg aldrig var gået glip af, er…

...formentlig Karlsruhe. Jeg føler mig ret sikker på, at jeg ikke så den kamp, hvor vi tævede Karlsruhe 5-0. Vi taber den første på hjemmebane, men smadrer dem dernede. Og den ser jeg simpelthen ikke. Jeg kan ikke huske, hvad jeg lavede. Jeg har garanteret været på familiebesøg eller sådan noget, men jeg kan huske, at jeg får en melding om, at vi er på 3-0. Det var jo en umulig mission at gå videre, men det gjorde vi alligevel.

Læs med i morgen, hvor vi spørger en ny personlighed om de største Brøndby-øjeblikke.