Jesper Jørgensen: Fremgang på alle forretningsområder

20.11.2014 08:34

Torsdag morgen offentliggjorde Brøndbyernes IF Fodbold A/S sin kvartalsrapport for tredje kvartal 2014.

Q3-rapporten viser positive tendenser på alle forretningsområder, hvilket er tilfredsstillende og et vigtigt skridt i retningen mod det altoverskyggende mål, som er økonomisk ligevægt i 2017. 

Det fortæller administrerende direktør i Brøndby IF, Jesper Jørgensen:

- Alle vores indtægtsområder har vist fremgang i 2014, og ses der bort fra den nedlukkede aktivitet i Brøndby Food&Mind A/S,  har der været  en gennemsnitlig vækst i omsætningen på 28 %, eller omregnet 19 mio. kr., sammenlignet med samme periode året før. Det er et resultat af den store støtte, vi oplever fra fans og kommercielle partnere samt af den målrettede indsats, som hele organisationen yder hver eneste dag.

Sammenlignet med perioden året før, registrerer Brøndby IF altså vækst på samtlige indtægtsområder. På partnerfronten - de såkaldte sponsorater - er indtægterne således steget med 9,2 %, indtægterne fra entré- og TV er steget med 38,5 % og sidst, men ikke mindst, er salget af merchandise steget med hele 78,3 %.

- Efter et meget tilfredsstillende Q3 fastholder vi forventningerne til årets resultat for 2014, dvs. et underskud i niveauet 145 - 155 mio. kr. før skat. Her skal det bemærkes, at nedskrivningerne i første kvartal udgør 120,9 mio. kr., og det betyder, at det forventede underskud før skat i 2014 fortsat forventes at ligge i niveauet 24 - 34 mio. kr., når der ses bort fra nedskrivningerne.

Der venter et stort stykke arbejde

Selv om tredje kvartal altså på mange parametre peger positivt fremad, er der ifølge Jesper Jørgensen fortsat meget at gøre, før målet om økonomisk ligevægt i 2017 nås:

- Vi er meget ydmyge i forhold til det arbejde, der ligger foran os de kommende år. Det handler om at genopbygge virksomhedens troværdighed og holde, hvad vi lover. Vi tolker udviklingen de seneste måneder sådan, at de forskellige aktører har tillid til den strategi, vi har lagt frem. Det er vi meget taknemmelige for. Vi er også klar over, at den tillid forpligter.

Jesper Jørgensen peger på, at hovedpartneraftalen i juli med Bet25 har haft stor værdi både signalmæssigt og økonomisk for Brøndby IF. 

- I september gik Arbejdernes Landsbank ind som co-sponsor, efter at Bet25 tidligere på sommeren blev ny hovedpartner. Samtidig er Daniel Agger vendt hjem. Vi har været inde i en ”lille stime” af gode nyheder. Men vi må ikke begå den fejl at tro, at vi er i mål. Vi skal stadig løfte indtjeningen, løbe hurtigere og blive endnu skarpere. Der er et stykke vej endnu, men kursen er rigtig.

Q3-rapportens positive indhold er et vigtigt pejlemærke frem mod målet om økonomisk ligevægt i 2017, lyder det fra direktøren:

- Vi iværksatte vores strategiplan, ”Brøndby IF - Vision 2017”, i august måned med henblik på at sikre økonomisk ligevægt før transfer i selskabet senest i 2017. Siden da har vi opnået forbedringer på alle parametre, hvilket vi ser som et vigtigt skridt på vejen mod en sund økonomi. Vi har fortsat meget at gøre for at nå vores mål, men de positive tendenser giver os et solidt rygstød frem mod det store stykke arbejde, der venter os i de kommende år, siger Jesper Jørgensen og fortsætter:

- Som vi også beskrev i ”Brøndby IF - Vision 2017”, har det siden sommer været vores hensigt at styrke den kommercielle afdeling. Det er lykkedes os, idet vi tidligere i november ansatte Henrik Bartholdy som ny kommerciel direktør. Han og resten af organisationen har en vigtig opgave i at skabe yderligere vækst på alle kommercielle områder, hvilket vi ser gode muligheder for.

Du kan læse hele kvartalsrapporten for 3. kvartal 2014 for Brøndbyernes IF Fodbold A/S her.