Masterclass-optakt: Stimen skal fortsætte

31.10.2014 09:52

Endnu en weekend, endnu en Masterclass-optakt. Denne gang kigger vi nærmere på U17- og U15-holdets kampe, mens U19-holdet holder friweekend.

Cheftræner Søren Weber Juul og U17-holdet skal et smut til Køge, mens U15 igen spiller på hjemmebane, få timer før Brøndby Stadion byder på Superliga-opgøret mellem Brøndby IF og Randers FC.

Herunder kan du læse nærmere om de to kampe, om status på formen og hvorfor U15-træner Frank Hjortebjerg ikke kun vil udvælge en spiller, der er værd at holde øje med. 

- U17 -

Næste kamp: HB Køge (UTUUV), lørdag kl. 13:00, Køge Stadion.

Holdets form
Det må være et U17-hold med fin tro på tingene, der på lørdag sætter kursen mod Køge. De sidste tre kampe er endt med Brøndby-sejr, og vinder man lørdagens kamp, kan holdet for alvor begynde at snuse til toppen, hvor man i øvrigt har en kamp i baghånden i forhold til konkurrenter.

A+ træner Henrik Lehm, er glad for holdets form, men ser gerne, at man tillader endnu færre chancer til modstanderen. 

- Holdets form er rigtig god. Vi har vundet de sidste tre kampe, efter en start hvor holdet også spillede godt, men ikke fik point. Nu er vi begyndt at få point, og det er naturligvis vigtigt. Men jeg synes stadig, at vi giver lidt for mange chancer væk. Vi mødte et godt Silkeborg-hold med mange rigtig gode offensive spillere, men jeg ser gerne, at der til næste kamp er et fåtal af chancer til modstanderen. 

Rundens kamp
HB Køge ligger længere nede i tabellen, og derfor ser Lehm gerne, at man hiver tre point med hjem til Vestegnen. Men det er ikke kun de tre point, der er vigtige. Både offensivt og defensivt kan der skrues på spillet, og det håber Lehm, at man får at se i lørdagens kamp.

-  Der er flere ting at have fokus på til kampen mod Køge. Jeg kunne godt tænke mig, at vi bliver skarpere i kontrafasen. Vi har jo Magnus Häuser, Armend Aslani og nogle af dem, der virkelig kan drive bolden frem ad banen. Men når de har sat en mand eller to af, så skal de spille bolden og gå med i spillet igen i stedet for at drible ind i den sidste mand, som vi gjorde nogle gange i lørdags.

- Og så håber jeg, at Oliver (Carrara, red.) kan holde niveau. Hans formkurve er opadgående, og han lavede to flotte mål i lørdags, så det håber jeg, at han kan fortsætte med. Så der er flere ting, jeg godt kunne tænke mig. At vi presser højere med vores kanter og får lagt et højere pres på vores modstander, at vi bliver bedre i kontrafasen, og så at vi holder dem fra chancer. Det må være vores fokuspunkter til næste kamp. 

One to Watch
Han får forhåbentlig ikke meget at lave, men tilskuere til lørdagens U17-dyst kan med fordel holde vågent øje med Brøndby IF’s nummer 1, Jacob Pryts Larsen. Han er ifølge Henrik Lehm inde i en god stime og har flere gange været redningsmanden for holdet. 

- Jeg synes, at man skal holde øje med Jacob på lørdag. Han stod en rigtig fin kamp mod Silkeborg og havde redninger på vigtige tidspunkter. Og det havde han faktisk også i weekenden før oppe i Randers. Han har stået rigtig godt i de sidste kampeog har som sagt holdt rent mål med nogle vigtige redninger. Han træner bedre og bedre og har mere fokus på træning nu i stedet for alle mulige andre ting. Så det er en spiller, man skal holde øje med. 

- U15 -

Næste kamp: FC Roskilde (VUUTT), søndag klokken 14:00 på Bane 9, Brøndby

Holdets form
U15-drengene er ubesejrede i fem kampe og har ovenikøbet holdt buret rent i de sidste fire, men alligevel ser cheftræner Frank Hjortebjerg plads til forberedninger. Navnligt på den offensive del af banen har nogle aspekter af spillet haltet. 

- Defensivt er holdets form rigtig god. Det er fedt, at vi har holdt nullet fire kampe i streg, og det vil vi selvfølgelig gerne fortsætte med i de sidste to kampe. Det er ikke altid så nemt at holde nullet, selv om man måske møder nogle dårligere hold, fordi man tit har bolden meget og derfor bliver sårbare på omstillinger. Men det har vi været gode til at lukke ned for, siger Frank Hjortebjerg.

- Offensivt synes jeg ikke, vi er i topform. Vi er ikke aggressive nok, vi tager ikke nok dybe løb, og så spiller vi med for mange berøringer. De forreste spillere er rigtig gode til at lægge et pres, når de arbejder hårdt, og alle er indstillede på det, men der er også udfald. Eksempelvis i det første kvarter i kampen mod HIK. Der pressede vi lidt for os selv og gjorde ikke arbejdet færdigt. Så det har jeg en forventning om, at vi gør bedre mod Roskilde. 

Rundens kamp
Når rækkens nummer ni, FC Roskilde, søndag kommer på besøg, bliver det altså vigtigt for Hjortebjerg, at de offensive spillere hanker lidt op i sig selv og hinanden. Der skal investeres i alle facetter af spillet.

- Genpresset bliver helt sikkert et af fokuspunkterne i næste kamp. Vi skal presse hårdt og aggressivt fra start. De forreste spillere skal spille med få berøringer og lave de løb, der skal til. Jeg forventer, at de investerer, hvad de kan, i holdet. Noget som jeg synes, at de bagerste folk gør rigtig godt og har gjort godt i en del kampe nu. 

One to Watch
Kl. 14:00 byder U15-holdet som bekendt op til dans, og da Superliga-holdet senere på dagen møder Randers FC på hjemmebane, er det oplagt at slå et smut forbi Bane 9 for at se lidt Masterclass-fodbold. Skulle du vælge at gøre det, har Hjortebjerg et råd til, hvad der er værd at holde øje med. 

- Jeg vil ikke fremhæve én, man skal holde særligt øje med. Men jeg håber da, at hvis der skulle komme nogen og have lyst til at kigge, at de får set en offensiv, der knokler benhamrende hårdt med at lægge det første pres, når de andre har bolden. Men også en offensiv, der viser hvor dygtige de er, når de spiller med få berøringer og tager nogle aggressive løb for hinanden.