Per Rud: Den sportslige organisation er på plads

24.10.2014 15:00

Siden Per Rud tiltrådte som sportschef i Brøndby – en titel der siden hen er blevet til sportsdirektør – har et af målene været at opbygge en sportslig sektor besat med stor faglighed og specialister på alle poster.
 
Selv om en organisation naturligvis er en dynamisk størrelse, der løbende vil ændre sig, er arbejdet med at opbygge en stærk sportslig sektor på Vestegnen ved at være tilendebragt, lyder det fra Per Rud:
 
- Der er sket rigtig meget siden sommeren 2013. Først blev strategien lagt, og siden er der gået en lang fase med at få defineret profil- og arbejdsbeskrivelser på de enkelte stillinger samt selve rekrutteringsfasen med masser af samtaler. Nu er vi på plads, og selve implementeringsfasen er i gang. Selvfølgelig vil der også komme en evalueringsfase, men for øjeblikket er tingene først ved at sætte sig. Det er dog tydeligt, at vi allerede nu rykker virkelig stærkt i arbejdet med den enkelte spiller.
 
- Vi har stræbt efter at opbygge det bedst mulige team omkring Superliga-holdet og i Brøndby Masterclass. Ambitionen har været at tilknytte en række specialister, som kan bidrage til, at vi hele tiden formår at bygge på og løfte os til næste niveau i den sportslige sektor. Vi tror meget på, at man ved at skabe et vidensmiljø, der er inspirerende at være i og har et højt fagligt niveau, kan løfte både de enkelte ledere og spillere samt de forskellige hold i klubben.
 
Per Rud kan desuden fortælle, at der nu er tilknyttet en række specialister omkring både Superliga-holdet og Brøndby Masterclass. Blandt andet er den nyeste "signing" en fast sportspsykolog, som skal arbejde med den mentale del af spillet hos både de yngre og ældre spillere i Brøndby IF:
 
- Vi har for nylig lagt den foreløbigt sidste brik i puslespillet ved at ansætte sportspsykolog Christian Engell, der er en kapacitet på sit felt. Christian får til opgave at sparre med spillerne i Superliga-truppen og i Brøndby Masterclass omkring det mentale aspekt af elitefodbolden. Vi ved, at det er et utrolig vigtigt og ofte nedprioriteret område i fodboldverdenen, og vi er glade for, at det nu er lykkes os at finde den helt rette profil til at varetage dette for os.

- Vi har også ansat diætist og humanfysiolog Signe Nørgaard Friis, som har en vigtig rolle omkring ernæringen og sundheden hos både Superliga-spillerne og talenterne i Brøndby Masterclass. Det er også et område, som vi har stor fokus på, da der også her kan hentes procenter.
 
- Jesper Løvind Andersen er tidligere blevet tilknyttet som fysisk konsulent hos Superligaen og i Brøndby Masterclass. Jesper er utvivlsomt en af de bedste på sit felt og har allerede været stærkt medvirkende til de forbedringer, vi har haft på den fysiske træning på de forskellige hold. Han er en vigtig sparringspartner for Ahron (fysisk træner Ahron Thode, red.) og de øvrige trænere.
 
- Mounir Akhiat har vi haft ansat et stykke tid som chefanalytiker. Mounir er superdygtig til at analysere og bryde vores kampe, modstandere og de enkelte spilleres præstationer ned i små bidder, så trænerteamet og spillerne får det bedst mulige grundlag for at analysere og evaluere præstationerne. Det er en vigtig del af hele vores setup, at vi baserer vores arbejde på valide, kvalitative data.
 
Per Rud understreger trods tilfredsheden med det nuværende setup, at man konstant skal være i bevægelse for at følge med:
 
- Samlet set udgør vores trænerteams, vores specialister og vores sundhedsstab et rigtig stærkt hold, der giver os et solidt fundament at arbejde ud fra. Den sportslige organisation er som sådan på plads, men vi er fuldt ud klar over, at fodboldverdenen er dynamisk, og at det kræver nysgerrighed, innovation og løbende tilpasning, hvis vi skal holde trit med – og gerne være foran – udviklingen.