Landsholdsupdate: Sådan gik det Brøndby-spillerne

15.10.2014 15:42

Der er blevet spillet en masse landskampe rundt omkring i Europa den seneste uges tid. Brøndby IF har været repræsenteret på flere landshold, og mens spillerne så småt er vendt hjem til klubben for at forberede sig på søndagens kamp mod FC Vestsjælland, bringer brondby.com her et blågult overblik over kampene.

Sverige & Elmander
Johan Elmander var udtaget til Sveriges kampe mod Rusland og Liechtenstein. I første kamp mod Rusland startede Elmander på bænken, men erstattede efter godt en times spil Ola Toivonen i angrebet. Med et mål til begge hold endte kampen uden vinder.

I kampen mod Liechtenstein startede Elmander på toppen og kunne hjælpe sine landsmænd med at hive pligtsejren hjem. Med ti minutter igen og foran med 2-0, som også blev kampens resultat, blev Elmander skiftet ud og kunne følge resten af kampen fra bænken.

Finland, Pukki & Hradecky
Teemu Pukki startede på toppen i Finlands første kamp mod Grækenland, der endte 1-1 på det Olympiske Stadion i Helsinki. Efter 70 minutter var det tid til fyraften, da han blev skiftet ud til fordel for Joel Pohjannpalo.

Fire dage senere satte det Olympiske Stadion igen scenen, da Finland og Rumænien krydsede klinger. Endnu engang figurerede Pukki i startopstillingen, men det blev en kort fornøjelse, da han blev skiftet ud i pausen. Fra bænken kunne Pukki se sine holdkammerater tabe 0-2 - og dermed også se Rumænien rykke forbi i Gruppe F.

Lukas Hradecky var med i truppen til begge kampe, men kunne ikke hjælpe sine landsmænd fra sin plads på bænken.

Danmark, Agger & Kahlenberg
Der var ingen Daniel Agger i truppen, da Danmark rejste til Elbasan i Albanien i jagten på EM-billetten. Til gengæld var Thomas Kahlenberg med. Han kom ind fra bænken i det 79. minut og kunne sammen med Lasse Vibe og holdkammeraterne fejre udligningen til 1-1, som også blev kampens resultat.

I Parken i København var Agger tilbage i startopstillingen, da Cristiano Ronaldo og Portugal kom på besøg. Sidstnævnte gjorde det onde ved danskerne, da han dybt inde i dommerens overtid headede Portugal på 1-0. Kahlenberg havde endnu en gang fået rollen som indskifter, men det bliver næppe en kamp, han tænker tilbage på med stor glæde.

Danmark (U21), Durmisi og Hjulsager
Både Riza Durmisi og Andrew Hjulsager var blevet udtaget til U21-landsholdets knald-eller-fald kampe mod Island, hvor de eftertragtede billetter til næste års U21-EM var på spil. De to Brøndby-spillere kom dog hverken i kamp i Aalborg eller i Reykavik, men kunne sammen med holdkammeraterne juble over kvalifikationen, da Danmark på reglen om udebanemål gik videre med samlet 1-1.

Island (U21) & Fridjonsson
Selvom hverken Durmisi eller Hjulsager var med i U21-kampene, var der dog stadig blågult islæt over dem. Således var Holmbert Fridjonsson med i alle 180 minutter for Island, og efter en kamp i Aalborg, hvor den høje islænding ikke fik meget at arbejde med, kom han på tavlen i returen i Reykjavik. Her omsatte han sikkert et straffespark til mål, men det rakte altså ikke til videre kvalifikation.