Ahrons vridemaskine: Spillerne blev banket igennem

15.10.2014 16:24

Brøndby IF’s fysiske træner, Ahron Thode, tog i landsholdspausen kærlig hånd om spillerne, hvor han med nøje udvalgte øvelser trænede truppens højintense løb.

brondby.com havde til lejligheden taget kameraer med på træningsbanen for at give et indblik i specialtræningen. Det er der kommet en video ud af, som du kan se ovenfor.

Nedenfor kan du samtidig læse mere om Ahron Thodes idé bag øvelserne, om brugen af GPS, og hvordan han arbejder med mentaliteten blandt spillerne.

- Vi har meget fokus på, at vi skal have flere højintense aktioner end vores modstander. Én ting er at løbe flere meter, men det hold, der løber flest højintense løb, vinder statistisk set også kampen. Så det er vores mål, og det er noget, vi arbejder meget med. Vi inkluderer samtidig boldene i øvelserne, for det handler ikke kun om defensive løb, men også frem ad banen, siger Ahron Thode og fortæller om den fremgang, man kan spore.

- Det er noget, vi har trænet siden sidste vinterpause, og vi kigger selvfølgelig løbende på spillernes præstationer. Vi tracker dem med GPS, og vi kan se, at vi løber flere højintense løb end vores modstandere. Det var kun mod SønderjyskE, vi ikke “vandt duellen”, men her havde vi bolden meget, så det var en naturlig konsekvens.

- Det vigtige er, at det bliver en del af kulturen og mentaliteten i klubben. Spillerne skal ikke kun have egenskaberne til at udføre arbejdet, men det skal være en del af vores DNA. Der er dér, vi vil hen. Vi vil bevæge os hurtigt, kunne eksplodere og arbejde med høj intensitet, lyder det fra Thode.