Brøndby Stadion vært for pressemøde mod matchfixing

30.09.2014 13:51

Niels Nygaard, formand for Dansk Idrætsforbund, H. C. Madsen, administrerende direktør i Danske Spil, Morten Niels Jakobsen fra SØIK (også kaldet Bagmandspolitiet) samt ikke mindst kulturminister Marianne Jelved var tirsdag formiddag i panelet på et pressemøde i Europa Lounge på Brøndby Stadion.

Årsagen til pressemødet var det øgede fokus på bekæmpelsen af matchfixing, som bliver et større og større problem i dansk idræt. Baseret på en omfattende rapport fra kulturministeriet, er der nedsat en ny arbejdsgruppe med repræsentanter fra idrætten, spilindustrien, politik samt de relevante myndigheder, som på tværs af organisationerne skal samarbejde tæt om at bekæmpe matchfixing i Danmark.

På dagens pressemøde præsenterede paneldeltagerne nogle af de tiltag, som skal komme problemerne med matchfixing til livs her i landet.

Det var naturligt for Brøndby IF at sige ja til kulturministeriets ønske om at afholde pressemødet på Brøndby Stadion, da klubben også støtter kampen mod matchfixing.

Administrerende direktør Jesper Jørgensen udtaler:

- Vi har som aktør i dansk idræt en klar holdning til matchfixing, som har en ødelæggende effekt på sporten og derfor skal bekæmpes med alle midler.

- Det kræver en bred, koordineret indsats, som der blev lagt op til på dagens pressemøde, samt løbende oplysning og uddannelse lokalt i sportsklubberne for at give sportsudøverne de bedste forudsætninger for at undgå matchfixing-miljøerne.

- Som talentudviklende klub har vi naturligvis også et stort ansvar over for de mange unge mennesker, der kommer igennem Brøndby Masterclass. Vi skal hjælpe dem med at forstå, hvad matchfixing er, og hvordan det kan undgås, således at der hele vejen gennem klubben er en klar holdning imod matchfixing.