Brøndby IF opfordrer til dialog og positiv fankultur

20.09.2014 16:58

I forlængelse af fredag aftens hændelse i nærheden af Brøndby Stadion har Brøndby IF følgende kommentarer:

Brøndby IF har indhentet efterretninger fra alle involverede parter, og uden at gå dybere ind i den konkrete sag vil vi først og fremmest slå fast, at vi tager afstand fra enhver form for konfrontation med ordensmagten. Uanset hvad der helt præcist førte til episoden, skal politiet til enhver tid have mulighed for at udføre sit arbejde uden at frygte for egen sikkerhed. Det er et af grundvilkårene i vores retssamfund, som naturligvis skal respekteres.

På den anden side har vi forståelse for, at politiets håndtering af specielle situationer kan rejse spørgsmål og bringe sindene i kog. Vi har et godt og sundt samarbejde med vores fans, og i kølvandet på gårsdagens konflikt vil vi hellere end gerne assistere politiet med al den råd og vejledning, som de måtte have brug for. Vi yder i forvejen et stort stykke arbejde over for politiet og tager altid deres forslag og råd med i planlægningen af kampafviklingen. Vi har et glimrende samarbejde med politiet, specielt med deres spotterenhed, der har en vigtig funktion i forbindelse med vores kampe. Derfor vil vi også som klub gøre alt for at assistere politiet i deres bestræbelser på at få et godt og konstruktivt samarbejde med alle vores fans. 

Som klub vil vi gerne facilitere den gode og konstruktive dialog mellem parterne. Vi har alle en interesse i, at episoder som i går undgås. Af samme grund håber vi, at politiet sammen med os og fangrupperingerne vil evaluere fredag aftens forløb og sammen kigge konstruktivt fremad. Repræsentanter fra klubbens ledelse mødes i første omgang søndag formiddag med ledelsen fra Vestegnens Politi. Vi er ikke i tvivl om, at løsningen ligger i en ærlig, respektfuld dialog parterne imellem og ikke i blot at skyde skylden på den anden part. 

Det sidste er ufrugtbart, og det spor ender blindt. Som klub vil vi gøre alt for at bygge bro og undgå, at der bliver gravet grøfter.

Brøndby IF handler om begejstring, lidenskab, fællesskab og loyalitet. Det samme gør sig gældende for de mange fangrupperinger, der støtter klubben i tykt og tyndt. Vi har på et overordnet plan kun beundring og respekt til overs for den indsats, der ydes på tribunerne til vores kampe rundt om i landet.

Vi opfordrer derfor til, at den positive fankultur, som vi gang på gang ser komme til udtryk i og omkring Brøndby IF, breder sig helt ud i krogene på fanskaren. At man bruger sin kærlighed til klubben på konstruktiv vis.

Lad os i fællesskab fortsætte med at arbejde på at udbrede den positive fankultur, lad os arbejde sammen om at finde løsninger og lad os ikke mindst få et fantastisk, og frem for alt fredeligt, Derby søndag.

/Brøndby IF