Szymanowski: Høje forventninger til Derbyet

19.09.2014 08:20

Når Brøndby IF på søndag gæster FC København og Telia Parken, kan det blive Alexander Szymanowskis fjerde Derby i træk. Kampene er i hans optik de største, og den hurtige kantspiller kan næsten ikke vente på, at det bliver søndag.

brondby.com tog en snak med argentineren om det forestående Derby, som også vækker minder om hans første kamp i den gule trøje. 

- Jeg er selvfølgelig meget spændt og glæder mig utrolig meget. Man har altid høje forventninger til sådan et Derby, hvor der kommer mange fans fra både FCK og Brøndby, siger Szymanowski, der beskriver Derby-kampene som de største i hans karriere.

- Der er nok nogle af mine holdkammerater, der har spillet på større arenaer og for flere tilskuere, men for mig er det her det største. Før jeg kom til Brøndby, da jeg spillede i Huelva (Recrativo, red.), var det maksimale, vi spillede foran, 6-7.000 tilskuere. Så at spille foran 30-35.000 er en drøm og meget stort for mig.

Mødet med Brøndby-fansene

Det er dog ikke kun stemningen til Derbyet, der imponerer Szymanowski. Generelt har støtten til kampene overrasket argentineren, der fortæller om sit første møde med Brøndby IF’s fans.

- Jeg kendte ikke så meget til Derbyet, før jeg kom hertil. Jeg kendte til holdene, men vidste ikke særlig meget om historien og så videre. Jeg vidste heller intet om fansene i Danmark, så derfor var min første kamp her meget special og fantastisk. 

- Vi havde stadig ikke vundet en kamp i sæsonen, da jeg fik min første kamp, så jeg troede, at fansene ville være efter holdet og råbe negative ting. Men i stedet støttede de os igennem hele kampen. Jeg kan huske første gang, de sang min sang. Det var utroligt, og jeg har aldrig oplevet noget lignende, hverken på banen eller i kampe på TV, siger Szymanowski.

Skal være 100 procent klar

Selvom stemningen på tribunerne betyder meget for Szymanowski, er det naturligvis spillet på banen, den vævre argentiner har sit fokus på. Han forventer en svær kamp, men ville ikke have noget imod, hvis han kunne møde rivalerne noget oftere. 

- Man ved aldrig, hvordan de her kampe bliver, men jeg godt kan lide de store kampe, det passer godt til mig. Jeg ville ikke have noget imod at møde FCK hver uge, griner Szymanowski og fortsætter:

- Men vi skal være 100 procent klar. Attituden skal især være der. Efter kampen skal vi hver især være tilfredse med vores egen indsats, for så bliver holdets indsats automatisk god. I en kamp som på søndag er det vigtigere, at vi giver os 100 procent, end hvordan vi spiller, for uden den rigtige indstilling kommer vi ikke til at spille godt. 

Derbyet i Telia Parken har kickoff på søndag kl. 16:30.