Juul: Arbejdet på tværs i klubben bærer frugt

23.09.2014 08:40

Brøndby IF har længe været kendt for at udvikle dygtige talenter, og med Brøndby Masterclass er ambitionen at fastslå positionen som Nordens bedste talentklub ved at være “best in class” på forskellige parametre.
 
Et vigtigt element i den nye talentsatsning er at have en såkaldt rød tråd, der løber fra Superligaholdet ned gennem klubbens forskellige ungdomshold. Den røde tråd er vævet af en fælles spillestil, et fælles mindset samt fælles kultur og værdier. 

U17-cheftræner Søren Juul kan fortælle, at der er sket rigtig meget med udviklingen af at finde en fælles måde at tænke og spille fodbold på. Det er især i det daglige, at Søren Juul ser en forandring efter blandt andre Per Rud og Thomas Franks ankomst og etableringen af Brøndby Masterclass.
 
- Måden vi griber kampene an på i U-regi har tidligere - langt hen af vejen – ligget tæt op af den spillestil, som Thomas (Frank, red) praktiserer på Superligaholdet. Der er selvfølgelig nogle nuancer i Thomas’ spil, som er anderledes. For eksempel den måde han bruger Kahlenberg på, hvor han hiver ham ned på siden af stopperne. Så de forskellige elementer har vi bygget på vores spil, men overordnet set har vi hele tiden været i samme båd omkring kernen i spilfilosofien, siger Juul og fortsætter:
 
- Der, hvor jeg føler, at vi får mest ud af den røde tråd, er i forhold til træningsøvelserne. Vi er i højere grad ensrettet med førsteholdet, og det betyder, at vi er blevet skarpere i forhold til, hvordan og hvad vi træner. Det giver både resultater nu, men også når den enkelte spiller skal videre op i systemet.
 
- Når spillerne kommer op på U19-holdet eller op hos Thomas, så kender de mange af tingene i forvejen. De kender måden at spille på, og de kender øvelserne. Vi arbejder hele vejen ned igennem systemet med de samme principper i forhold til det høje, aggressive pres, at ville dominere kampene og spille bolden op nedefra. Vi snakker også ”samme sprog” i hele den sportslige afdeling med “fase 1”, “fase 2”, “fase 3” og så videre, så her kan de unge også følge med, med det samme. Det har ikke altid været en selvfølge at gøre det på denne måde, og det er fantastisk, at det bliver prioriteret i hele klubben nu. Det skyldes i høj grad førsteholdet, der med alle de nye folk har fået en markant større interesse i at arbejde nedad end tidligere, slutter Søren Juul.