U17: Kæmpe potentiale, men balancen skal findes

18.09.2014 10:44

Brøndby Masterclass’ talentfulde U17-hold tog midt i august hul på 2014/15-sæsonen. De unge talenter har med én sejr og tre nederlag ikke fået den resultatmæssigt bedste start på sæsonen, men alligevel er der er dog grund til optimisme ifølge U17-cheftræner Søren Juul.
 
brondby.com satte cheftræneren i stævne til en snak om truppens sammensætning, spillernes kvaliteter og forventningerne til sæsonen.
 
- Vi har en stor U17-trup på 29 spillere i år, og det skyldes blandt andet, at vi også er med i en U16-turnering. Det betyder, at de fleste af dem, der er førsteårs (årgang 99, red.), primært kommer til at spille i U16-kampene. Med andre ord er det nærmest to trupper i én. Vi glæder os over, at DBU har taget U16-turneringen til sig, da springet fra U15 til U17 er kæmpestort rent fysisk for de nyoprykkede. Det vil helt sikkert gavne de unges udvikling, siger Juul.
 
- Jeg har tidligere haft stort set alle i U17-truppen på U15-holdet, så jeg kender drengene rigtig godt. Jeg synes, det er en spændende trup, og selv om det lige nu ikke vrimler med landsholdsudtagelser, så er der et stort potentiale i truppen. Flere af årgang 98-spillerne i U17-truppen har spillet U17-fodbold sidste år, så deres erfaring bør på sigt kunne give os noget i ligaen. Det kommer til at tage lidt tid, før vi ”finder hinanden” helt, men spillerne træner og arbejder godt på at forbedre sig hele tiden, så det ser lovende ud.

Med en lovende trup må der nødvendigvis også være lovende individualister, og Søren Juul nævner da også en række spillere med ekstra stort potentiale:

- Vi har utroligt mange spændende spillere i truppen. Der er for eksempel en Tobias Noer, som jeg forventer mig meget af. Han har en fantastisk tænding og vilje og er en spiller, der kan afgøre fodboldkampe. Joel Kabongo nede i forsvaret kan også få en rigtig god sæson, hvis han kan undgå alt for mange skader og kan højne sit bundniveau. Så har vi spillere som Magnus Häuser, Gregers Arndal-Lauritzen og Jonas “Mini” Madsen, der alle hver især har noget at byde ind med. 

- Karl (Appelt, red.) kan også blive ekstremt spændende. Han har et utrolig højt topniveau, men skal arbejde på sit bundniveau. Men han kan være en kampafgørende spiller og har et drev, hvor han kan sætte modstanderen af.

- Så har vi en kamp om målmandsposten, der er helt vild. Vi har Viktor Anker og Jacob Pryts Larsen, som begge kæmper om landsholdspladen for årgang 98. Derudover har vi Casper Hauervig fra årgang 99, som er en ekstremt god keeper. Og så har vi faktisk også Lucas Jensen (årgang 99), som også gør det rigtig godt og flytter sig meget som spiller. Det lyder selvfølgelig voldsomt med fire så dygtige målmænd, men vi har en plan for dem alle, og som træner er det bare fedt at se så stort potentiale og så vild kamp om pladsen.

Med så mange stærke, individuelle kvaliteter i truppen har holdet potentialet til at blive et af de bedste i årgangen. Men Søren Juul og det øvrige trænerteam må også arbejde med spillernes forståelse for, at det ikke altid er lige sjovt at spille fodbold - det kan nogle gange gøre lidt ondt, men det skal man være indstillet på som elitespiller. 

- Vi har mange enere på holdet, som kan afgøre kampene på en helt fantastisk måde. Men man skal også finde balancen på holdet, og det er en udfordring, som vi både arbejder med og italesætter overfor spillerne. Vi prøver at fortælle dem, at det ikke kun handler om at spille, når man har lyst, men i ligeså høj grad også når det er lidt surt og op ad bakke. Det er noget, vi arbejder meget med, for det er naturligvis vigtigt i fodbold, især når man rammer seniortiden, siger Søren Juul, der overordnet set ser et stort potentiale i sin trup.

- Der kan ske meget i løbet af en sæson, men holder vi på denne trup, så forventer jeg, at vi kommer til at spille med i toppen. Der er mange dygtige hold i ligaen, men vi har potentialet til at komme op og blande os blandt de bedste, for rammer vi niveauet, så kan det blive fantastisk, lyder det afsluttende fra cheftræneren.