Vilfort: Landsholdudtagelser et skulderklap

12.09.2014 12:33

Når Danmarks U16- og U18-landshold i de næste par uger har landsholdsamlinger, er det med et blågult islæt. Således har Brøndby IF fire spillere med på de to landshold, hvilket glæder chefen for Brøndby Masterclass, Kim Vilfort.  

På U16-landsholdet er Brøndby IF repræsenteret i form af Casper Hauervig, Christian Johansen og Karl Dines Appelt. De skal med de øvrige spillere til landsholdssamling på DBU Jyllands Fodboldcenter i Tilst i midten af september.

Det er et skulderklap til talentafdelingen, mener Kim Vilfort.

- Når vi får spillere udtaget til landsholdet, er det en godkendelse af en masse ting her i klubben. Det er et signal om, at talentudviklingen fungerer, og at vi har gjort et godt stykke arbejde, før spillerne kommer ind omkring DBU, siger Kim Vilfort og fortsætter:

- For den enkelte spiller betyder det jo også, at han får spillet nogle kampe på et andet niveau. Specielt på det mentale plan kan det gavne spilleren, og han får noget med i bagagen i forhold til at udvikle sig til en topspiller. 

Også på U18-landsholdet vil der være Brøndby-repræsentation, da Nicklas Halse (billedet) er udtaget til Danmarks to kampe mod Bulgarien den 23. og 25. september. Halse har tidligere været inde omkring de forskellige U-landshold, og Kim Vilfort kan fortælle, at han nu er ved at bide sig fast. 

- Nicklas er jo kommet til klubben for nylig. Han var på vej ind omkring landsholdsregi, og nu kommer han så rigtigt med, hvilket har givet ham et boost. Han er skiftet til en større klub og spiller derfor på et højere niveau, hvilket kan have givet det lille rygstød, der har hjulpet ham tættere på landsholdet. 

Brøndby IF har i den forgangne uge haft flere talenter på diverse U-landshold. Du kan læse, hvordan det gik dem, ved at klikke her.