Uddannelsesministeren besøgte Brøndby Masterclass

11.09.2014 14:19

Brøndby Masterclass har stor fokus på at uddanne det hele menneske og prioriterer det derfor højt, at de unge talenter, der er en del af talentudviklingen i Brøndby IF, også tager en ungdomsuddannelse ved siden af elitefodbolden. Af samme årsag samarbejder Brøndby IF med en række uddannelsesinstitutioner i området omkring Brøndby Stadion.

Torsdag var uddannelsesminister Sofie Carsten Nielsen på besøg i Brøndby IF og de tilhørende træningsbaner for at se nærmere på forholdene for den blågule talentudvikling samt høre mere om samspillet mellem elitesport og uddannelse i Brøndby Masterclass.

Sportsdirektør Per Rud fortæller: 

- Uddannelsesministeren var interesseret i vores talentudvikling i Brøndby Masterclass og i særdeleshed det arbejde, der udføres i krydsfeltet mellem elitefodbold og uddannelse. Eksempelvis var vi inde på, hvordan vi støtter de unge i at få en travl hverdag til at hænge sammen, så det ene element, uddannelse eller fodbold, ikke får for meget vægt, men de i stedet komplimenterer og styrker hinanden. Desuden talte vi om inklusion, om at lære de unge at tage ansvar for egen læring samt om samarbejdet med diverse uddannelsesinstitutioner. Slutteligt drøftede vi også, hvordan man helt basalt uddanner og dygtiggør et ungt menneske inden for fodboldverdenen.

- Vi er glade for og stolte af, at man også fra politisk hold har lagt mærke til arbejdet i Brøndby Masterclass. Det var bestemt et givende besøg for begge parter, og vi håber på at se uddannelsesministeren på Brøndby Stadion igen.