Jan Bech Andersen øger støtten til Brøndby IF

04.09.2014 12:02

Bestyrelsesformand for Brøndby IF, Jan Bech Andersen, har i dag valgt at understrege og udbygge sin støtte til Brøndby IF via en transferfinansiering af de to spillere, som Brøndby IF tidligere på sommeren hentede i norsk fodbold: Fredrik Semb og Elba Rashani.

- Jeg har efterhånden sagt en del gange, at jeg har Brøndby IF i hjertet. Det var en af de tungeste årsager til, at jeg gik ind som investor i klubben, og det er også årsagen til, at jeg nu har valgt at finansiere de to transfers. Når klubben først er inde under huden på én, så er man "ramt". Det tror jeg, at mange andre end jeg kender til, siger Jan Bech Andersen, der har 27 procent af aktierne i Brøndby IF.

Fredrik Semb og Elba Rashani blev henholdsvis den 30. juni og 24. juli hentet til Vestegnen fra Odd BK.

Hovedelementerne i aftalen er følgende:

  • Brøndby IF ejer 100 % kontraktrettighederne til spillerne, og Brøndby IF har 100 % råderet over spillerne.
  • En evt. efterfølgende gevinst ved salg af spillerne tilfalder 100 % Brøndby IF.
  • Et evt. efterfølgende tab ved salg af spillerne påhviler 100 % Jan Bech Andersen.
  • Et evt. efterfølgende tab såfremt spillerne stopper i Brøndby IF ved kontraktudløb - uden transferindtægter til Brøndby IF - påhviler 100 % Jan Bech Andersen.
  • Ved gevinst/tab skal det forstås således, at Brøndby IF’s nettoindtægter ved eventuelle salg/kontraktudløb er større/mindre end Brøndby IF’s transferudgifter (transfers, agentomkostninger og sign-on fee’s) i forbindelse med købet af spillerne.
  • Det beløb som Jan Bech Andersen stiller til rådighed for Brøndby IF i spillernes kontraktperiode forrentes af Brøndby IF med 5 % til Jan Bech Andersen.

- Ingen skal være i tvivl om, at jeg vil Brøndby IF det bedste, og at jeg ikke har intentioner om at tjene store penge på transferfinansieringen. Vi ønsker at undgå myter, og derfor er vi helt tydelige omkring konstruktionen og finansieringen. Modellen bliver lagt åbent frem. 

- Jeg har betinget mig, at det skal være en særdeles fordelagtig aftale for Brøndby IF, og der må på intet tidspunkt opstå tvivl om min rolle eller motiver. Jeg er glad for, at jeg kan hjælpe og på denne måde give klubben og virksomheden et skub i den rigtige retning. Vi fremlagde i sidste uge en plan for de kommende tre år under overskriften "Brøndby IF - Vision 2017", og dette initiativ vil bidrage til, at Brøndby IF kommer tættere på at nå i mål, siger Jan Bech Andersen.

Transferfinansieringen af de to spillere ændrer som beskrevet ikke på, at Brøndby IF’s sportslige ledelse fortsat har fuld bestemmelsesret over spillerne, hvad angår eksempelvis spilletid og eventuelt videresalg.

- Jeg har stor respekt for den indsats, der udføres i både den sportslige afdeling og i administrationen, og jeg ønsker ikke at blande mig i den daglige ledelses arbejde. Det er mig magtpåliggende at sige, at jeg på ingen måde skal ind og diktere noget som helst, hvad angår spillere. Det styrer Per Rud og Thomas Frank suverænt. Jeg stiller blot nogle midler til rådighed, som jeg har fuld tillid til, at den sportslige sektor forvalter bedst muligt til gavn for klubben, siger Jan Bech Andersen.