Kahlenberg: Dejligt at være med til at afgøre kampen

01.09.2014 08:20

3-0 til Brøndby IF var resultatet efter 95 minutters spil på Farum Park søndag aften, hvor det - trods resultatet - i størstedelen af kampen ikke var de blågule, der gjorde den bedste figur. Værterne fra FC Nordsjælland kørte bolden godt rundt på kunstgræsset, og gæsterne havde svært ved at finde fodfæste i kampen.

Efter en lille time tog anfører Thomas Kahlenberg fat, da han med en snarrådig assist til Elmanders føringsmål satte gang i Vestegnstoget. Hurtigt derefter fulgte en Semb-kasse efter hjørnespark, hvorefter Kahlenberg igen bed til bolle med scoringen til 3-0. Efter kampen lød Kalles reaktion således:

- Det er dejligt at vinde sådan en kamp, hvor vi ikke spillede godt. Det beviser endnu engang, hvor afgørende det første mål er i fodbold. Vi kendte vores besøgelsestid, og det gjorde FC Nordsjælland ikke.

- Jeg har jo ikke væltet mig i mål, siden jeg kom hjem til Brøndby. Jeg har selvfølgelig også haft en lidt anden rolle. Men det var dejligt at være med til at afgøre kampen og score et mål, og endda et godt et af slagsen, selv om det ikke var så afgørende. Jeg tror ikke, jeg har scoret et hovedstødsmål, siden jeg spillede i Auxerre, lød det med et smil fra Kahlenberg.

Adspurgt om den nylige tilgang af landsholdskammeraten Daniel Agger var Kahlenbergs respons denne:

- Det er da en kæmpe overraskelse for alle, også for mig, at det er lykkedes nu. Jeg kender Daniel og har godt vidst, at han gerne ville hjem til Brøndby på et tidspunkt. Jeg er bare sindssyg glad for det som alle andre, og det er et scoop for dansk fodbold i al almindelighed, at det er lykkedes at hente ham nu. Han kommer til at blive en kæmpe gevinst for os. Det siger sig selv.

- Det betyder utrolig meget på alle måder. Klubben får noget vindermentalitet og Brøndby-DNA og endnu en, der vil det her 100 %. Endnu en, der identificerer sig med klubben og projektet. En type, der tager ansvar, og en som de lidt mindre rutinerede spillere kan læne sig op af.