Hradecky: Pukki er et af Finlands største talenter

02.09.2014 08:20

Ud på transfervinduets sidste aften lykkedes det Brøndby IF at hente en landsholdsangriber fra den skotske Premier League-klub Celtic FC. Teemu Pukki, der har spillet 32 kampe for det finske A-landshold, kan dermed sammen med klubkammeraten Holmberg Fridjonsson sætte kurs mod Vestegnen, når de to spilleres landsholdstjeneste for henholdsvis Finland og Island (U21) er overstået.

Brøndby-keeper Lukas Hradecky, der blev taget med på råd af sportsdirektør Per Rud, inden Pukki blev hentet, glæder sig over tilgangen af en talentfuld finne:

- Jeg synes, at Teemu er en rigtig dygtig og spændende spiller. Han er nok et af de største talenter, vi har haft i Finland i lang tid. Når han er spillet ind på holdet, kan han godt på sigt blive en profil i Superligaen.

- Som spiller har han målnæse og er teknisk dygtig. Han har god timing i sine løb i feltet og er en god afslutter. Det har han vist adskillige gange på klubholdene og på landsholdet. Han har ikke fået fast spilletid i de to store klubber (Schalke 04 og Celtic FC, red.), han har været i de sidste par år, men det er jeg sikker på, at han er god nok til at få i Brøndby.

- Det bliver da fedt at få en finne på holdet, og rent socialt er jeg helt sikker på, at Teemu kommer til at passe fint ind i truppen. Han er en god dreng og en sympatisk fyr, så han vil falde godt til.

Teemu Pukki har som bekendt fået tildelt trøje nummer 9. Fra tirsdag morgen er Pukki sammen med Lukas Hradecky med det finske A-landshold, der møder Færøerne i en EM-kvalifikationskamp den 7. september.