Jan Bech: Agger er en investering i fremtiden

30.08.2014 17:40

En af forudsætningerne for Daniel Aggers skifte til Brøndby IF er bestyrelsesformand og storaktionær Jan Bech Andersens jubilæumsgave til klubben.

Uden jubilæumsgaven, der er øremærket til netop købet af Daniel Agger, var det ikke blevet til et comeback i gult og blåt i denne omgang for den populære midterforsvarer.

Her fortæller Jan Bech Andersen om sine tanker:

- Jeg er kommet i klubben i mange år, også lang tid før jeg blev direkte involveret. Jeg har selv fra sidelinjen oplevet de mange triumfer og milepæle, som man i lyset af 50-års jubilæet her i 2014 kan se tilbage på, og som altid vil stå med flammeskrift i dansk fodbold. Jeg håber, at vi i fremtiden igen vil opnå resultater, vi alle kan være stolte af, og som vil blive husket i årene fremover. 

- Gaven er givet lige dele med hjertet og hjernen. Med hjertet fordi Brøndby gennem årene er krøbet langt ind under huden på mig. Jeg brænder for at hjælpe med at bringe klubben til tops igen. Med hjernen fordi det at hente Daniel Agger hjem til Brøndby også er en velovervejet investering i realiseringen af den strategi, bestyrelsen har arbejdet målrettet på de seneste måneder, og som fredag blev materialiseret i planen ”Brøndby IF - Vision 2017”.

- Jeg er ikke en type, der har behov for at blande mig i det arbejde, som den daglige ledelse udfører, men kan jeg på en eller anden måde hjælpe, så gør jeg det med glæde. I dette tilfælde opstod der tidligere på sommeren en lille åbning for at hente Daniel Agger til Brøndby, og jeg tilbød derfor klubben at øremærke en jubilæumsgave til købet af Agger, hvis det blev muligt senere i transfervinduet. Den sportslige ledelse med Per Rud i spidsen vurderede, at det ville være en fantastisk tilgang, hvis økonomien i handlen var forsvarlig, og heldigvis gik det hele op i en højere enhed til sidst.

- Daniel Agger vil bidrage konkret til at opnå de sportslige og kommercielle mål, vi har defineret i vores strategi. Sportsligt vil han med sin unikke, internationale erfaring og klasse være med til ikke blot at skaffe flere point til Brøndby, men mindst lige så vigtigt bidrage til, at vi skaber en endnu stærkere kultur og et endnu bedre træningsmiljø – hvilket de mange unge talenter i Brøndby Masterclass vil nyde godt af. De får et forbillede og en mentor, som på toppen af det hele har Brøndbys DNA.

- Kommercielt er det vores klare forventning, at Aggers tilgang vil sikre flere indtægter fra stigende tilskuertal, øget trøjesalg og nye aftaler med samarbejdspartnere, fordi han er i sin egen liga.

- Tilgangen af Daniel Agger peger fremad og skal bidrage til, at Brøndby IF bliver en bæredygtig virksomhed med en drift i balance i 2017 – sådan som vores målsætning er formuleret i vores plan for de kommende år, siger Jan Bech Andersen og runder af:

- Ja, det er som sagt en gave, men hjertet har også haft kontakt med hjernen, da jeg traf beslutningen. Vi får sendt et klart signal om, at Brøndby IF mener det alvorligt, lyder det fra Brøndby IF's bestyrelsesformand.