U19-optakt: Aggressivt pres og boldbesiddelse

15.08.2014 14:51

Lørdag kl. 13:00 tager Brøndby IF’s U19-mandskab hul på den nye sæson i U19-ligaen med en hjemmekamp mod Lyngby BK.

brondby.com har derfor taget en snak med klubbens nye U19-cheftræner, Per Frandsen, som har en klar plan for de blågule talenter. De skal ikke blot udvikle sig til bedre fodboldspillere, men ligeledes gøres klar til den stil og mentalitet, det kræver at spille på Brøndby IF’s Superligamandskab.

- Målet for den kommende sæson har to spor – det spillemæssige og det resultatmæssige. Spillet er hovedmålet. At vi skal styre kampene og være toneangivende. Vi vil selvfølgelig gå efter at vinde så mange kampe som muligt – sådan skal indstillingen være i Brøndby – og jeg ved, at vores spillestil vil give gode resultater, når vi gør tingene rigtigt, siger Per Frandsen og tilføjer:

- Når det er sagt, så er U19 et udviklingshold. Det sidste skridt inden senior. Derfor er det en kombination mellem at vinde og at udvikle, men med ekstra tryk på ”udvikle”.

Det er især i presspillet, at den nye U19-cheftræner gerne vil flytte sit hold.

- Generelt er opstarten gået godt. Vi vil gerne spille med et højt og aggressivt pres, og det skal spillerne lige vænne sig til. Vi har været gode med bolden. Selvfølgelig kan det blive bedre, men vores største udfordring er den del uden bolden, så det har vi haft størst fokus på, fortæller Per Frandsen.

- Ligesom førsteholdet vil vi meget gerne være boldbesiddende og styre kampene. Når vi mister bolden, vil vi gerne have den tilbage så hurtigt som muligt. Det betyder, at vi gerne vil lægge et aggressivt pres på modstanderen med det samme.

- Det er hårdt arbejde at køre det pres. Omvendt har jeg det også sådan, at hvis du gør det rigtigt, så får du ret hurtigt bolden tilbage, og så skal du ikke bruge så mange kræfter på at presse. Det er hårdt i nogle få sekunder, men det er klart, at det tærer på kræfterne, hvis du bliver ved med at give bolden væk.

Per Frandsen har set gode takter over hele linjen, men hvem har været god til at markere sig og fange den nye U19-cheftræners opmærksomhed frem mod sæsonpremieren?

- De fleste kender Daniel Stückler og de andre, som der allerede har været fokus på, men jeg synes, at eksempelvis Amir Al-Ammari har haft en rigtig god opstart. Han er kommet op fra U17 og har været dygtig på bolden, læst spillet flot og været aggressiv i presset. Jeg håber, at han kan føre det med over i turneringskampene.

Du kan se U19-premieren lørdag kl. 13:00 på bane 2 bag Brøndby Stadion eller streame den på nettet – læs mere om stream af kampen her.