Brøndby IF med i fælles TV-aftale

12.05.2014 18:06

Den nye bestyrelse i Brøndby IF har i dag truffet beslutning om at tiltræde en aftale med de øvrige Superligaklubber omkring et fælles salg af TV-rettighederne.

– Den nye bestyrelse vælger at søge dialogen og fællesskabet. Det er vigtigt for dansk fodbold – og dermed også for Brøndby IF – at klubberne arbejder tæt sammen.

– I lighed med den tidligere bestyrelse mener vi ikke, at fordelingsnøglen i TV-aftalen afspejler Brøndby IF's kommercielle værdi. Men fronterne har været låst fast, og vi synes ikke, at det er frugtbart at stå udenfor. Vi vælger nu at kigge fremad, forklarer bestyrelsesformand Jan Bech Andersen.

Brøndby IF meddelte efter et internt møde med de andre Superligaklubber i slutningen af februar, at man ikke kunne tilslutte sig den fælles aftale.  

Ønsker nytænkning

– Den, der aldrig har begået en fejl, har aldrig prøvet noget nyt. Vi forsøgte at udfordre den model, der var lagt frem, men vi lykkedes ikke med at trænge igennem med vores budskab om, at aftalen på seks år er for lang, og at vægtningen af Brøndby IF's værdi ikke var rimelig. Det må vi tage til efterretning, siger Jan Bech Andersen.

– Vi ønskede nytænkning, og det gør vi fortsat. Men i det store billede er det den nye bestyrelses vurdering, at Brøndby IF har bedst mulighed for at præge debatten og påvirke beslutningerne, hvis man er en del af fællesskabet. På den måde kan man bedre ”bearbejde” dem, man er uenig med.

– Jeg er glad for, at Divisionsforeningen i skikkelse af formand Thomas Christensen har taget imod vores fremstrakte hånd. Vi har lovet hinanden, at det nu handler om at samarbejde, ikke at modarbejde hinanden. Jeg kommer til at stå på mål for, at Brøndby IF overholder sin del af aftalen. Vi er tilbage – uden nogen former for bitterhed eller nag, slutter bestyrelsesformanden for Brøndby IF.