Ulrik Wilbek tilknyttes Brøndby IF

24.04.2014 13:00

Tidligere håndboldlandstræner og nuværende sportschef i Dansk Håndbold Forbund, Ulrik Wilbek, tilknyttes Brøndby IF i en konsulentfunktion fra 1. juni 2014.

Ulrik Wilbek, der som træner for både kvinde- og herrelandsholdet i håndbold har vundet stort set alt, der er værd at vinde, får primært til opgave at sparre med trænerteamet omkring Superligaholdet samt ikke mindst omkring talentudviklingen i Brøndby Masterclass.

Utroligt spændende projekt

Ulrik Wilbek udtaler:

- Som jeg tidligere har udtalt, så ser jeg Brøndby IF’s projekt som utroligt spændende. Blandt andet er setuppet og tankerne bag Brøndby Masterclass meget imponerende, og det ser jeg frem til at være med til at videreudvikle.

- Min rolle i Brøndby bliver primært som sparringspartner for trænerne og lederne i den sportslige sektor. Jeg får et naturligt fokus på talentudviklingen i Brøndby Masterclass, som interesserer mig, og som jeg i mit virke gennem mange år i DHF har en vis portion erfaring med.

- Jeg skal bidrage med min viden omkring udvikling af unge spillere og det at skabe toppræstationer. På et mere overordnet niveau skal jeg hjælpe med at spinne den røde tråd hele vejen ned gennem klubben, noget som Brøndby allerede er godt i gang med.

- I Brøndby får jeg en masse viden og inspiration, som jeg helt sikkert vil kunne bruge i DHF-regi. Talentmiljøet i Brøndby ligner på nogle områder det talentmiljø, jeg kender fra håndbolden, og på andre områder ligner det slet ikke. Så jeg forventer at kunne lære en masse fra projektet og de inspirerende personer i Brøndby. Samarbejdet kommer forhåbentlig til at gavne begge parter, lyder det fra Ulrik Wilbek.

En kæmpe kapacitet

Sportsdirektør i Brøndby IF, Per Rud, udtaler:

- Der hersker ingen tvivl om, at Ulrik Wilbek er en kæmpe kapacitet, som vi kan lære utrolig meget af. Han kommer med enorm erfaring fra cremen af elitesport og bringer en stor mængde faglighed med sig.

- I Brøndby ønsker vi at skabe en helhed på tværs af klubben, hvor faglighed, vidensdeling, udvikling og inspiration blomstrer, og her spiller det en stor rolle, at vi kan tilknytte de mest kompetente personer. Set i det lys er Ulrik Wilbek et perfekt match for os, og jeg er sikker på, at det bliver en berigelse begge veje.

- Ulrik Wilbeks primære arbejde vil fortsat være i DHF, og det er vi 100 % indforståede med. Jeg er sikker på, at Ulrik og derigennem DHF også vil drage fordel af samarbejdet, og at Ulrik kan være med til at løfte vores Masterclass-projekt og den sportslige sektor generelt til et endnu højere niveau.

Konsulentaftalen mellem Ulrik Wilbek og Brøndby IF løber i første omgang 12 måneder frem - fra 1. juni 2014.