Brøndby IF har modtaget tredje indberetning fra DBU

24.04.2014 10:45

I kølvandet på 0-2-nederlaget i Aalborg har Brøndby IF modtaget sæsonens tredje indberetning fra DBU, hvilket selvsagt ikke er tilfredsstillende. Brøndby IF tager, ligesom i de to forudgående tilfælde, indberetningen meget alvorligt.

Den tredje indberetning blev modtaget dels på grund af brug af pyroteknik, og dels da der i forbindelse med en af AaB's scoringer blev kastet lightere på banen fra udebaneafsnittet. 

Dette er selvsagt uacceptabelt, og det kan ikke understreges nok, hvor ærgerlige Brøndby IF er over at modtage den tredje indberetning i sæsonen.

I lyset af dette vil Brøndby IF intensivere dialogen med klubbens aktive fangrupper i den kommende periode for at forebygge yderligere indberetninger, der kan vise sig yderst alvorlige grundet den individuelle strafudmåling, der tages i brug fra fjerde indberetning.

Når det er sagt, så tror vi i Brøndby IF fortsat fuldt og fast på, at dialog og gensidig tillid mellem klub og fans er løsningen på en bedre kampafvikling.

Ønske: Konstruktiv dialog om indberetningssystem

I Brøndby IF er vi stolte over klubbens fans, der ud over en fantastisk opbakning på hjemmebane, ligeledes leverer udsolgte udebaneafsnit uge efter uge, og på den måde beriger alle parter i dansk fodbold. Det til trods anerkender vi naturligvis den tredje indberetning fra DBU som beskrevet ovenfor. 

Det er dog ingen hemmelighed, at Brøndby IF for tiden kigger meget på den måde, hvorpå DBU's indberetningssystem er indrettet.

Vi ønsker nærmere beskrevet en bred dialog om, hvilke retningslinjer der ligger til grund for DBU's indberetninger og straffe, herunder hvad der præcist skal til for at udløse disse. Både Brøndby IF og klubbens fans ser meget gerne en dialog om øget gennemsigtighed i indberetningssystemet. To konkrete muligheder for forbedring kunne være:

1) at vurderingen af, om der skal ske en indberetning sker via en uafhængig, uvildig vurdering ud fra klare, fastlagte retningslinjer.

2) at pengene fra eventuelle bøder til klubberne går ubeskåret til at støtte op om positiv fankultur i Danmark.

Det må være i alles interesse – Superligaens 12 klubber, fans og DBU – at indberetningssystemet er fair og gennemsigtigt, samt at der er en rød tråd for, hvornår og for hvad, der indberettes og uddeles straf.

Brøndby IF vil meget gerne, i samråd med klubbens egne fans og forhåbentligt DBU, Superligaens øvrige klubber og fans, se på, om det nuværende indberetningssystem ikke kan forbedres, primært hvad angår gennemsigtighed, til fordel for alle involverede parter. Det må være i alles interesse at få nogle helt klare retningslinjer for, hvad der udløser en indberetning og eventuelt straf.

Vi vil gerne slå fast, at vi i Brøndby IF er utrolig stolte over at have landets bedste samt mest loyale fans, som igen og igen skaber en kulisse af international klasse på stadions i Danmark. Det ændrer dog ikke på, at vi naturligvis anerkender den tredje indberetning modtaget af DBU, og at vi meget seriøst vil arbejde endnu tættere sammen med vores fans i den næste tid for at forebygge, at der ikke vil ske yderligere i resten af sæsonen, og at kampe med Brøndby IF som aktør kan afvikles på ordentlig vis og i sikker ånd for både spillere og fans.

Ovenstående udmelding er udarbejdet i fællesskab mellem Brøndby IF, Alpha, de øvrige aktive fangrupper og Brøndby Support.