Capellas: Skal hjælpe med at udvikle klubben

01.04.2014 10:01

Albert Capellas er fra sommer ny førsteassistent i Brøndby IF. Ud over opgaverne omkring Superligaholdet under Thomas Frank skal den tidligere Barcelona-træner også være med til at bringe klubbens talentafdeling til nye højder.

Capellas, der har den højeste internationale træneruddannelse, har blandt andet gennem en årrække arbejdet i FC Barcelonas ungdomsafdeling, ”La Masia”, og er i øjeblikket assistenttræner i den hollandske topklub Vitesse Arnhem. 

Den 47-årige catalonier har igennem en lang trænerkarriere erhvervet sig stor erfaring med træning og udvikling af elitespillere og -talenter. Blandt andet har han på ”La Masia” og på FC Barcelonas B-hold arbejdet med nuværende FCB-førsteholdsspillere som Andres Iniesta, Victor Valdes, Marc Bartra, Sergio Busquets, Pedro, Jonathan dos Santos samt Tiago Alcantara (nu Bayern München). Derudover er Capellas en flittig brugt, international foredragsholder på konferencer samt i klubber og forbund. Den samlede pakke af evner og erfaring vil Albert Capellas bringe med ind i sit fremtidige virke i Brøndby IF:

- Jeg ved, at Brøndby har en speciel position i dansk fodbold. Det bliver en spændende udfordring at være med til at bygge nyt op og bidrage til, at klubben hele tiden udvikler sig. Jeg har haft en række samtaler med både Per Rud og Thomas Frank. Denne dialog har overbevist mig om, at jeg gerne vil være med på den rejse, klubben skal ud på.

Om linket til Vestegnen fortæller Albert Capellas:

- Jeg lærte Thomas Frank at kende for nogle år siden i forbindelse med nogle opgaver for DBU. Det er også i den sammenhæng, jeg har mødt Per Rud. Vi deler det samme syn på fodbold – hvilket jeg har fået bekræftet under samtalerne og møderne de seneste måneder. Jeres (Brøndbys, red.) projekt har mange spændende vinkler og muligheder – både i forhold til Superligaholdet og talentafdelingen.

- Lige nu er jeg 100 procent fokuseret på mit arbejde her i Vitesse. Vi er med i topkampen i ligaen, og det kræver fuld opmærksomhed. Indtil sæsonen er slut, handler det kun om Vitesse. Bagefter er jeg klar til at bruge al min energi på Brøndby IF, lyder det afslutningsvist fra Albert Capellas.