Der indføres stadiontjeneste på Brøndby Stadion

12.03.2014 14:44

Af og til er der personer, der overtræder ordensreglementet på Brøndby Stadion eller i forbindelse med Brøndby IF’s udebanekampe og får tildelt karantæne fra klubbens kampe.

Tidligere har en længere karantæneperiode og eventuelt en bøde været de eneste sanktionsmuligheder mod de personer, der bryder ordensreglementet. For at gå mere konstruktivt til værks indfører Brøndby IF nu stadiontjeneste - et koncept udviklet i samarbejde med fanrådet i Brøndby.

Stadiontjeneste er et frivilligt alternativ til en almindelig længerevarende karantæneperiode, hvor der aktivt udføres arbejde til gavn for Brøndby IF og de besøgende gæster på Brøndby Stadion.

Sikkerhedschef Mickel Lauritsen udtaler:

- Vi vil gerne knytte klubbens fans endnu tættere til klubben – også dem der af og til går over stregen. Det sidste accepterer vi naturligvis ikke, men med stadiontjeneste kan vi forhåbentlig få en konstruktiv dialog i gang med den enkelte overtræder og måske forhindre, at vedkommende bryder reglementet igen.

- Stadiontjeneste er en valgmulighed frem for karantæne, og vi anser det generelt for langt mere givende for begge parter end at blot få udstukket en given karantæneperiode. Vi lærer de unge bedre at kende, og de hjælper klubben og får en bedre forståelse for det arbejde, vi går og laver.

Brøndby IF’s officielle fanklub, Brøndby Support, bakker op om indførelsen af stadiontjeneste. Næstformand Sarah Agerklint udtaler:

- I Brøndby Support synes vi, det er godt, at der nu stilles et alternativ til en lang karantæne for førstegangshændelser. Det kan være med til at skabe et større sammenhold og en bedre indsigt i klubben, så man måske tænker sig om en ekstra gang. Samtidig er man ikke væk fra det positive fællesskab på tribunen i en lang periode. Vi vil opfordre til, at man benytter muligheden, hvis man får den tilbudt.

Også fangruppen Alpha er positive over for stadiontjeneste som alternativ til karantæne:

- I Alpha er vi utroligt glade for, at Brøndby IF har taget vores idé om stadiontjeneste til sig. Det viser, at dialogen og samarbejdet mellem fans og klub udmønter sig i konkrete og gavnlige initiativer. Stadiontjeneste er et godt eksempel på, at samarbejdet mellem fans og klub er et plussumsspil.

Overordnede vilkår for stadiontjeneste

Ved indgåelse af aftale om stadiontjeneste forpligter den pågældende person sig til vederlagsfrit at udføre forefaldende arbejde ved og omkring Brøndby Stadion, såsom reparationsarbejde, klargøring og oprydning af Brøndby Stadion i forbindelse med arrangementer og lignende praktiske opgaver. 

Antallet af arbejdstimer, man tildeles for overtrædelse af ordensreglementet, er fastsat af Brøndby IF’s sikkerhedschef. Overholdes det fastlagte tidsskema ikke, og hvis personen for eksempel udebliver fra én eller flere af de fastlagte vagter, vil den ellers tildelte karantæneperiode træde i kraft med virkning fra den dato, hvor tidsskemaet misligholdes. 

Det vil ikke være muligt at deltage i arrangementer på Brøndby Stadion eller et andet stadion, hvor Brøndby IF’s kontrollører forestår adgangskontrollen, i den periode, hvor aftalen om stadiontjeneste løber. Overholdes stadiontjenesten efter aftalen, vil den pågældende person blive fjernet fra Brøndby IF’s interne karantæneliste, så snart stadiontjenesten er færdiggjort. Der gælder dog efter endt stadiontjeneste en prøveperiode af et års varighed med virkning fra færdiggørelsesdatoen. Begås der under prøveperioden en overtrædelse af ordensreglementet for Brøndby IF, vil overtrædelsen blive anset og bedømt som en andengangsovertrædelse. Det vil ikke være muligt at udføre stadiontjeneste i stedet for en karantæneperiode i forbindelse med en andengangsovertrædelse. Begås der efter prøveperioden en overtrædelse af ordensreglementet for Brøndby IF, vil overtrædelsen blive anset og bedømt som en førstegangsovertrædelse.