Antipas: Fokus på fysikken i disse dage

28.01.2014 12:45

Trods minusgrader og snefyldte baner er det en optimistisk Quincy Antipas, der fortæller om de første tre ugers opstart. Her har der blandt andet været fokus på, at spillerne kommer i den rigtige fysiske form, men træningsturen til Dubai har også vist lovende spillemæssige takter.

Netop derfor ser zimbabweren ekstra meget frem til foråret, hvor han håber, at holdet kan forsætte det gode spil fra opstarten.

Fysikken ved at være på plads

- Indtil videre har opstarten været rigtig god. Jeg synes, at vi gjorde en god figur i træningskampene mod to klassemodstandere, og det været med til at understrege, at vi bevæger os i den rigtige retning, lyder det fra Antipas.

Han og den øvrige Brøndby-trup har siden starten af januar forberedt sig på forårsæsonen, og fysikken er et af de store fokusområder.

- Vi fokuserer meget på fysikken i disse dage, især når vejret er så skidt. Sådan er det altid. I starten af en opstart fokuserer man mere på fysikken, og så når vejret og banerne bliver bedre, kan vi så træne mere med bold. Derfor var det godt med et afbræk til Dubai. Dernede brugte vi selvfølgelig også tid på fysikken, men på grund af de gode baner, kunne vi træne langt mere med bold end herhjemme. Vi fik bygget en del taktiske ting på.

I næste uge skal Antipas og co. atter ned til varmere himmelstrøg. Tyrkiet er destinationen. Til den tid forventer offensivspilleren, at det bliver spillet med bolden, der kommer til at være i højsædet.

- Når vi kommer til Tyrkiet, tror jeg, at vi er, hvor vi skal være rent fysisk, og vi kan derfor arbejde mere med vores spil og taktik. Vi skal selvfølgelig altid arbejde på vores fysik, men til den tid vil vi også kunne fokusere på forskellige aspekter af spillet, både offensivt og defensivt.

Lover godt for fremtiden

Også personligt har opstarten været god for Antipas. Han fortæller, at han føler sig 100 % "fit for fight", og i kampen mod Dynamo Moskva scorede han til slutresultatet 1-1. Han vil dog hellere fokusere på holdet som helhed.

- Jeg gjorde bare min del af arbejdet. Måden, vi spillede på mod Dynamo, var en "all-round perfomance", og alle mine medspillere skal have ros. Vi er kun i opstarten, så den måde, vi arbejder på, bevæger os på og spiller bolden på, er virkelige gode tegn. Det er meget lovende, siger Antipas, der håber, at truppen kan tage de gode takter med over i ligaen.

- De 10 dage i Dubai viste virkelig vores potentiale. Jeg tror, at vi er foran mange andre hold, fordi vi har fået spillet på græs 10 dage mere. Det har været vigtigt for vores udvikling, og jeg synes, at det var værd at tage af sted. Derfor håber og tror jeg også på, at vi i forårssæsonen kan holde os i den sjove ende af ligaen.

QA

Quincy Antipas har haft en positiv opstart - blandt andet med et mål mod Dynamo Moskva. Foto: Arnason.dk.