Turbo: Kræver en mandfolkeindsats med stor koncentration

04.05.2013 10:01

Derbyet mod FC København er blot en dag væk, og her kl. 11:00 tager spillerne og trænerteamet den sidste finpudsning bag lukkede døre.

brondby.com har taget en snak med assistenttræner Bent Christensen Arensøe om de blågules optakt til det spændende og velbesøgte opgør på Brøndby Stadion.

Skal lukke bedre ned

- Vi har haft fokus på at være bedre til at holde fast i kuglen, og at vi skal have modet til at spille mere. Derfor har vi arbejdet meget med at få mere bevægelse ind i holdet, så spillerne åbner rummene for hinanden. De første 10 minutter mod OB i søndags var ikke så gode, men derefter havde vi jo modet til at spille - til at holde fast i bolden med fem-seks afleveringer, inden vi eksempelvis prøvede at gå over i fasen med gennembrudsspil. Det er vigtigt, at vi også har den nuance i tillæg til det direkte spil, og det har vi forsøgt at bygge videre på.

- Derudover har vi været opmærksomme på vores "gamle" svaghed, nemlig at det er for nemt at skabe chancer imod os. Vi må se i øjnene, at OB skabte store muligheder, så vi har også fokuseret på at lukke bedre ned i defensiven. Det gælder selvfølgelig, når vi er i det etablerede forsvarsspil, men også når modstanderen får en omstilling. Sidstnævnte skete for eksempel mod Silkeborg, hvor vi mistede bolden på egen halvdel og efterfølgende lukkede et mål ind, selvom vi faktisk havde mange spillere hjemme.

- Hvis vi ikke har ovennævnte ting på plads mod FC København, så får vi det svært. Det bliver op ad bakke, hvis vi ikke tør spille mod dem og holde fast i kuglen. Vi risikerer at skulle jagte bolden hele tiden, og de er dygtige til at skabe overtal - især på kanterne. De har fantastiske kantspillere og løbevillige backs, som kommer i overlap, så det skal vi have styr på. Vi har allerede slået FC København én gang i denne sæson, og vi tror på, at vi kan gøre det igen, men det kræver en mandfolkeindsats med stor koncentration.

BCA

Assistenttræner Bent Christensen Arensøe kræver en mandfolkeindsats og stor koncentration mod FC København i morgen. Foto: Arnason.dk.