Makienok: Viser hvor meget vi vil det her

29.04.2013 08:19

Simon Makienok havde næstsidste berøring på begge Brøndby IF's scoringer i 2-1-sejren over OB søndag aften. Først pressede han i første halvleg hjemmeholdets Anders Møller Christensen til at lave straffespark, og sidst i anden halvleg lagde han bolden frem til Quincy Antipas, der herefter gik i soloraid-mode og scorede det afgørende mål.

Den store angriber udtrykker dagen efter kampen glæde over holdets ukuelige kampånd og de mange unge spilleres flotte præstationer.

Startopstillingen i gårsdagens udekamp mod OB var således den yngste start-11'er nogensinde for Brøndby IF i Superligaen (gennemsnitsalder på 23 år og 66 dage).

De unge gør det godt

- Jeg synes, vi igen viste, hvor meget vi vil det her. Vi blev med at fighte og tro på det, og igen i går gav det bonus til sidst.

- Overordnet set var det en fortjent sejr, synes jeg. Vi forærer dem et dumt mål i starten, men derefter kreerer vi mange chancer - specielt i første halvleg - og med lidt mere skarphed kunne vi have scoret flere mål end de to, det blev til.

- OB overtog styringen i anden halvleg, hvor vi bliver for passive og kommer til at stå for langt tilbage på banen. Kredit til OB, der er et godt hold, men vi formåede ikke selv at holde godt nok fast i de ting, vi havde aftalt, og som lykkedes godt før pausen. Heldigvis blev vi ved med at tro på sejren og søge mulighederne i offensiven, og så var det jo fantastisk at se Quincys afslutning gå ind til sidst.

- Det var en rigtig god holdindsats, hvor vi var der for hinanden hele vejen igennem. Når man tænker på, hvor mange unge der var i spil, så var det en flot sejr. Lebo (den 18-årige debutant Lebogang Phiri, red.) gør det fantastisk på midten, når man tænker på, at det er hans første kamp, og at han ikke har været i klubben så længe. Vi ved, at han er en dygtig spiller, så vi var trygge ved, at han startede inde i går.

- Nu er vores fokus 100 % på den næste kamp. Vi skal gå efter at vinde hver enkelt af de resterende kampe, lige som vi gjorde mod OB. Der skal i hvert fald flere point på kontoen, men vi kan selv afgøre vores skæbne, slutter Simon Makienok.