Sådan gik det Brøndby IF's landsholdsspillere

27.03.2013 08:59

Superligaen holdt pause i weekenden, da der var landskampe på programmet. Det betød, at syv spillere, der er en fast del af eller inde omkring Brøndby IF's Superligatrup, var blevet indkaldt til landsholdstjeneste.

Alle syv spillere fik spilletid, og nedenfor kan du læse mere om, hvordan det gik de blågule landsholdsspillere

Dennis Rommedahl og Simon Makienok, A-landsholdet:
Der var tale om debut på A-landsholdet, da Simon Makienok blev skiftet ind kort før tid i den flotte udesejr på 3-0 over Tjekkiet i VM-kvalifikationen fredag den 22. marts. Dennis Rommedahl fik de sidste 25 minutter af opgøret.

Tirsdag den 26. marts figurerede den hurtige kantspiller til gengæld i startopstillingen, da Danmark spillede 1-1 mod Bulgarien. Endnu en gang blev Simon Makienok skiftet ind, og den 201 centimeter høje angriber fik dermed sin anden A-landskamp på cv'et.

Mathias Gehrt, U21-landsholdet:
Torsdag den 21. marts tabte det danske U21-landshold 3-1 på udebane til Frankrig. Mathias Gehrt spillede de første 58 minutter af opgøret. Fire dage senere spillede den 20-årige Brøndby-tekniker fuld tid i 2-0-sejren hjemme over Norge, hvor han endda var tæt på at komme på tavlen.

Frederik Holst, Patrick da Silva og Andrew Hjulsager, U19-landsholdet:
Der stod 1-1 på måltavlen, da det danske U19-landshold torsdag aften den 21. marts forlod Stade de Auch i Frankrig efter en flot indsats mod 'Les Bleus'. Frederik Holst startede inde, og 20 minutter før tid kom Patrick da Silva på banen til sin første kamp i rødt og hvidt.

Blot to dage senere blev debuten fulgt op af en startplads, da de danske og franske talenter endnu en gang krydsede klinger på den ujævne bane i Auch. Patrick da Silva spillede den første time af opgøret, som franskmændene vandt 2-0. Andrew Hjulsager blev skiftet ind, da "Silva" og to andre danske talenter gik ud.

Clarence Goodson, USA:
Den blågule midterforsvarer spillede 90 minutter i 'snekampen' mod Costa Rica, da USA fredag den 22. marts vandt 1-0 på hjemmebane i VM-kvalifikationen. Tirsdag satte amerikanerne endnu et point ind på kontoen, da det blev 0-0 på udebane mod Mexico. Clarence Goodson kom imidlertid ikke på banen i dette opgør.

DR

Dennis Rommedahl spillede sin A-landskamp nummer 123 og 124 mod Tjekkiet og Bulgarien. Quincy Antipas havde meldt afbud til det zimbabwiske landshold for at pleje en skade. Foto: Arnason.dk.

SMC

Simon Makienok fik debut på A-landsholdet mod Tjekkiet og blev ligeledes skiftet ind mod Bulgarien. Foto: Arnason.dk.

CG

Clarence Goodson spillede fuld tid i 1-0-sejren over Costa Rica. Foto: Arnason.dk.

MG

Mathias Gehrt var med fra start i begge kampe for U21-landsholdet. Foto: Arnason.dk.

FH

18-årige Frederik Holst startede inde i det første opgør mod Frankrig. Foto: Arnason.dk.

Pds

Patrick da Silva fik debut i rødt og hvidt, da han spillede begge kampe for U19-landsholdet mod Frankrig. Foto: Arnason.dk.

AH

Andrew Hjulsager blev skiftet ind i det ene af U19-landsholdets to opgør mod Frankrig. Foto: Arnason.dk.