K. Andersen: Bliver presset til at være en bedre spiller

12.03.2013 12:44

Søndagens udekamp mod AGF gav ikke kun en 3-0-sejr og tre point til Brøndby IF. Det blev således også til debut for U19-spilleren Kristian Andersen, som fik de sidste minutter af opgøret i Aarhus.

Den 18-årige midtbanespiller udtrykker stor glæde over at være inde omkring Superligatruppen, og han kan mærke, hvordan tempoet og fysikken har udviklet ham i løbet af årets første måneder.

- Det var stort. Rigtig stort. Især når vi tilmed vinder 3-0 i en svær tid, lyder de første ord fra Kristian Andersens mund, da brondby.com spørger ind til debuten.

Hvilke tanker for igennem dit hoved, da du stod på sidelinjen og var på nippet til at nå målet om debut på Superligaholdet?

- Jeg tænkte bare, at jeg skulle ind og gøre arbejdet færdigt ved at kæmpe røven ud af bukserne. Jeg blev selvfølgelig en lille smule nervøs, inden jeg skulle i ilden, men da jeg først trådte ind på banen, lukkede jeg rammerne ude, så jeg kunne fokusere på at præstere i de sidste minutter.

Hvad giver det både dig og holdet, at flere af jer unge spillere tilbringer så meget tid med Superligaholdet?

- Det giver mange ting. Vi lærer blandt andet, hvor hårdt det er at tage springet fra U19 både fysisk og mentalt. Samtidig lærer Superligatruppen os at kende, så vi ikke er helt fremmede for hinanden - hverken spillemæssigt eller personligt - hvis der skulle blive brug for os unge.

Hvordan har du mærket forskellen på U19 og Superliga i forhold til din egen udvikling?

- Tempoet er langt højere, så jeg skal slippe bolden hurtigere. Når der samtidig er mere smæk på det fysiske, kan jeg hurtigt blive fjernet, hvis jeg ikke skiller mig hurtigt af med bolden. Det har også medført, at jeg er blevet dygtigere til at orientere mig, allerede inden jeg modtager den. Man kan sige, at jeg bliver presset til at være en bedre spiller.

- Hele hverdagen er et trin op. Træningen er hårdere på seniorniveau, og det kræver mere hvile, når belastningen pludselig er større. Vi har faktisk lidt flere pauser undervejs, men til gengæld er tempoet og det fysiske mere markant, når spillet bliver sat i gang. Det er intervaller med fuld knald på. I slutningen af et træningspas kan man godt mærke, at man er ved at være slidt, men det er netop det spring, som klubben er i gang med at hjælpe os igennem. Alene det at spille en halvleg i træningskampen mod Kalmar FF var tæt på at være hårdere end en hel U19-kamp.

Hvor tilpas føler du dig på nuværende tidspunkt i dette tempo?

- Jeg synes i det hele taget, at jeg er meget godt med. Det rykker selvfølgelig endnu mere, når man kan få minutter i Superligakampene, men Reserveligaen har også udviklet mig. Jeg knokler for at blive bedre, og jeg mener, at jeg har bevist, at jeg godt kan være med, selv om der selvfølgelig stadig er masser at arbejde på. Lige nu har jeg bare fokus på at blive bedre, så jeg på et tidspunkt kan slå igennem.

KA

U19-spilleren Kristian Andersen er kommet tæt på Superligaholdet i løbet af vinteren og fik debut i søndagens 3-0-sejr over AGF. Foto: Arnason.dk.