Om kast af genstande på banen

04.03.2013 12:00

I søndagens hjemmekamp mod Randers FC var der desværre en episode i første halvleg, hvor nogle af Brøndby IF's tilskuere på Sydsiden kastede genstande på banen.
 
Brøndby IF tager kraftigt afstand fra de personer, hvis opførsel - set i lyset af klubbens nuværende situation - ikke kunne være dummere. En sådan ageren skader både klubben, spillerne og fansene på lægterne, og det er mere end på tide, at de pågældende fans indser det og handler derefter.

Brøndby IF vil i de kommende dage gennemse al videomateriale fra kampen samt lokalisere eventuelle vidner, der tilsammen kan hjælpe med at identificere de personer, der kastede genstande på banen søndag eftermiddag. Lykkes det, vil de pågældende personer kunne imødese en bøde for brud på stadionreglementet, en lang karantæne fra alle Brøndby IF's kampe samt eventuelt en politianmeldelse.

Net foran endetribunerne

I kølvandet på de beklagelige begivenheder efter pokalkampen mod FCK sidst i november 2012 fortalte Brøndby IF, at klubben til forårssæsonen ville sætte net op foran de to endetribuner.

På grund af konstruktionsmæssige udfordringer er den proces blevet forsinket. Det har i bund og grund handlet om, hvorvidt stadions tagkonstruktioner overhovedet kunne bære de store net, eller om nettene skulle monteres på "pyloner" i hvert hjørne af banen i stedet. Efter flere undersøgelser i løbet af vinteren har vi nu fået konstateret, at det er sikkerheds- og konstruktionsmæssigt forsvarligt at montere nettene i tagkonstruktionen. Dette arbejde udføres i de kommende uger, sådan at det skulle være klart til den næste hjemmekamp den 13. marts mod Esbjerg.

Derfor skal det alligevel pointeres, at kast med genstande mod banen - net eller ej - er direkte tåbeligt og meget skadeligt for Brøndby IF.