Turbo: Større overskud end sidste år

28.01.2013 14:24

Brøndby IF tabte opstartens anden testkamp 2-1 til tyske FC Energie Cottbus, som scorede på et straffespark i sidste minut.

Bent Christensen Arensøe stod i spidsen for holdet, da cheftræner Auri Skarbalius var blevet i Danmark på grund af sygdom i familien. Den blågule assistenttræner ærgrer sig over de personlige fejl, som kostede to mål, men fremhæver samtidig den fysiske form, den defensive organisation, presspillet og et overskud, der er større end under sidste års opstart.

Spillede en fin kamp

- Jeg må indrømme, at jeg var lidt nervøs for, hvor udtalt forskellen ville være mellem holdene, når man tænker på, at Cottbus har ligastart i den kommende weekend. Vi er ikke nær så langt i vores forberedelser, men drengene løste det flot. Cottbus fik to mål på grund af personlige fejl, men ellers skabte de ikke rigtig noget. Det skyldtes blandt andet, at vi overholdt de defensive aftaler, som vi har arbejdet meget med, fortæller Bent Christensen Arensøe.

- Første halvleg var positiv rent defensivt, men vi smed for mange bolde væk, når det gik frem ad banen. Vi har ikke spillet på græs siden den 7. december, og Cottbus-spillerne var et splitsekund hurtigere i tanke og handling. Det gjorde, at vi blev lidt stressede og smed for mange nemme bolde væk. Alligevel fik vi skabt nogle fornuftige omstillingsmuligheder.

- I anden halvleg fik vi bedre fat. Spillet gled lettere, og vi holdt bedre fast i kuglen. Endnu en gang holdt vi dem stort set fra fadet, og vi havde faktisk nogle pæne opspil, hvor vi desværre manglede den sidste timing og skarphed. Vi foretog en del udskiftninger ligesom mod Fremad Amager, og på den baggrund spillede vi en fin kamp.

- I det hele taget synes jeg, at vi er længere fremme end sidste vinter på samme tidspunkt. Spillerne ser skarpe ud rent fysisk. Man kan spore et overskud, som er større end for et år siden.

Brøndby IF var en mand i undertal i de sidste 7-8 minutter af opgøret, da U19-forsvareren Mads Nielsen måtte udgå med en skade. Andre U19-spillere - Frederik Holst, Kristian Andersen, Andrew Hjulsager og Patrick da Silva - fik ligeledes spilletid.

Ifølge Bent Christensen Arensøe faldt de unge godt ind på holdet, og han ser tegn på, at holdet fungerer bedre dag for dag. Der er imidlertid stadig masser at arbejde med inden forårspremieren i Superligaen til marts.

- Spillemæssigt mangler der stadig noget, og det er forventeligt. Boldomgangen er en anden på kunstgræs, men man kan se, at løbemønstre og andre taktiske ting begynder at sidde bedre fast. Spillerne rykker sig hele tiden, men der mangler lige den sidste skarphed i udførelsen. Løbene, skabelonen og timingen i disse aktioner er ved at være på plads, men vi mangler selvfølgelig en del, før det hele går op i en højere enhed og efterlader et indtryk af, at vi er ligaklar. Det skal nok komme, siger assistenttræneren.

- Vores presspil fungerede godt mod Cottbus. Spillerne er blevet gode til den balance, hvor de kan lugte blod. Vi var gode til at læse spillet og beslutte, hvornår vi gør hvad. Det er positivt. Omvendt må vi også se i øjnene, at vi bliver straffet for de personlige fejl. Alle mand kan ikke spille en 100 procent fejlfri kamp, så der vil opstå personlige fejl i et eller andet omfang. Problemet for os har været, at de bliver begået i de dyre situationer. Det skal vi have rettet op på.

Næste træningskamp bliver spillet på lørdag kl. 13:00 hjemme mod HB Køge.

BCA

Bent Christensen Arensøe stod i spidsen for holdet i træningskampen mod FC Energie Cottbus. Foto: Arnason.dk.