Sidsteminutsnederlag mod Energie Cottbus

26.01.2013 16:29

Lørdag eftermiddag tabte Brøndby IF med 1-2 til tyske Energie Cottbus, der hjemme på Stadion der Freundschaft hev sejren hjem på en straffesparksscoring i kampens sidste minut.

Quincy Antipas bragte - med sit tredje mål i to kampe - Brøndby IF på 1-0 efter blot tre minutters spil, da han opsnappede en dårlig aflevering i tyskernes forsvar. Blot fem minutter senere udlignede hjemmeholdets stjerneangriber Boubacar Sanogo. Herefter var kampen meget lige, inden værternes Ivica Banovic i kampens sidste minut altså kunne sætte den afgørende scoring ind på straffespark.

Nedenfor kan du se fakta fra kampen samt brondby.coms liveopdatering fra opgøret.

Udskiftninger

45. min.: Kristian Andersen, Jan Kristiansen, Daniel Norouzi, Mathias Larsen og Martin Albrechtsen ud. Franck Semou, Andrew Hjulsager, Mikkel Thygesen, Zoran Milutinovic og Clarence Goodson ind.
60. min.: Quincy Antipas ud. Oke Akpoveta ind.
70. min.: Dario Dumic og Anders Randrup ud. Mads Nielsen og Patrick Da Silva ind.

Kampforløb (fra liveupdate på Twitter)

0' Der er kun dukket en 2-300 hundrede tilskuere op på det nydelige Stadion der Freundschaft, hvor der er plads til omkring 20.000.

0' Hjemmeholdets spillere lader vente på sig, så kampen er stadig et par minutter fra at komme i gang.

1' BIF har netop givet bolden op. I øvrigt er Dennis Sørensen på bænken for Cottbus.

3' MÅL BIF. Antipas opsnapper en elendig tilbagelægning fra Cottbus, og så står den 0-1!

5' Cottbus besøger for første gang BIF?s ende, men deres to hjørnespark er ufarlige.

6' Cottbus har vist stor usikkerhed i forsvaret.

8' MÅL Cottbus. Sanogo slipper fri i venstre side og sparker bolden fladt forbi Tørnes. Det var også efter nogle minutter med meget boldbesiddelse til hjemmeholdet.

11' Gult kort til en tændt Jan Kristiansen, der i øvrigt bærer anførerbindet.

12' BIF får deres første hjørnespark, som ender i ingenting.

14' Cottbus kombinerer sig igennem på højrekanten og kommer til afslutning et stykke forbi målet.

15' Kristian Andersen er begyndt i venstre side, mens Holst ligger som 10'er, og Jens Larsen tager sig af højrekanten.

16' Det første kvarter er gået, og Cottbus sidder på det meste af spillet og har lige haft et nærgående langskudsforsøg.

20' Spillet foregår i denne fase på midten af banen. Mathias Larsen har lige været nede og ligge efter et slag i skridtet.

23' Frispark til BIF på midten af banen, og vi trækker alle mand med frem. Antipas forsøger sig, men kuglen ryger forbi mål.

24' Norouzi begår frispark lige på kanten af feltet. Tørnes får reddet skudforsøget, men den går til hjørne, som vi uden problemer får clearet.

32' Vi runder godt og vel den halve time, og efter en livlig start er kampen faldet meget til ro. Vores opspil byder ikke på de store højdepunkter, men vi er omvendt fint organiseret mod topholdet fra 2. Bundesliga.

36' Intet nyt fra østfronten. De to hold har svært ved at få gennemført angrebene og komme frem til afslutninger. Bonusinfo: Jeg kan oplyse om at seks BIF-spillere stiller op i bare ben, mens hele Cottbus-holdet viser stængerne frem i bidende kulde.

38' En lang bold fra Cottbus i dybden er ved at give en friløber, men Albrechtsen får akrobatisk clearet bolden.

42' BIF har de seneste minutter fået skubbet spillet i den rigtige retning, men vi savner chancer.

45' Kort inden pausefløjtet har BIF fået tilkæmpet sig frispark, der ender med en flugter forbi mål. Til pause med stillingen 1-1. Cottbus - der har sæsonstart allerede næste lørdag - har ikke været en udfordring for BIF's defensiv set bort fra i indledningen.

46' 2. halvleg er i gang igen. Udskiftninger i pausen: Kristian Andersen, Jan K, Norouzi, Mathias Larsen, Albrechtsen. Indskiftninger i pausen: Semou, Hjulsager, Thygesen, Milutinovic og Goodson

46' Holst er nu højreback, Randrup venstreback, og så er Milutinovic gået ind centralt sammen med Semou, og Thyge er 10'er. Goodson har overtaget anførerbindet. Hos Cottbus har Dennis Sørensen afløst Sanogo som spydspids.

51' Udmærket Cottbus-angreb, men Tørnes er vågen og kommer på tværs af et fladt indlæg.

55' BIF forsøger at få gang i kombinationerne, og der er umiddelbart tegn på lidt bedre tider. Dog har Cottbus stadig siddet på det meste af boldbesiddelsen i indledningen på 2. halvleg.

60' Oke afløser Antipas.

62' Cottbus presser på, men bliver igen og igen stoppet, før de når ind helt ind i BIF-feltet.

64' Randrup bryder et Cottbus-angreb og sender Jens Larsen af sted i en god kontra. Det ender med et Semou-langskud over mål.

69' Kampen har heldigvis bevæget sig lidt væk fra midten og foregår nu mere i nærheden af begge mål. Jens Larsen indtager venstrekanten, mens Hjulsager nu er højrekant.

70' Dario og Randrup afløses af Mads Nielsen og Da Silva.

75' Alle dødbolde, som Cottbus har sendt ind i BIF-feltet, har BIF været gode til at forsvare sig imod. Milutinovic ser gult. Milutinovic har iøvrigt været udmærket med sine afleveringer.

80' Milutinovic tester Cottbus-keeperen fra distancen med et godt hug fra kanten af feltet. Ender med et hjørne. Bedste forsøg fra BIF i 2. halvleg.

87' Cottbus er nærgående her i kampens slutfase, men nogen kvalificerede skud kan de fortsat ikke komme frem til. Det er netop blevet oplyst, at vi er 450 tilskuere på Stadion der Freundschaft.

88' Dennis Sørensen med kampens suverænt største chance. Lige foran Tørnes kan han ikke få dirigeret den i mål, og det bliver til et målspark.

90' Straffe til Cottbus! Og den bliver sikkert sat ind. 2-1 ved Banovic. Straffesparket så ud til at være i orden. Ærgerlig afgørelse på en kamp der lignede en uafgjort hele vejen.

90' Kampen slutter 2-1 til Cottbus. Tak for denne gang.