Jan K: 110 procent klar fra første fløjt

25.01.2013 13:30

Brøndby-spillerne er i øjeblikket på vej til Tyskland, hvor der venter en træningskamp mod FC Energie Cottbus fra den tyske 2. Bundesliga.

Inden bussen forlod parkeringspladsen ved Brøndby Stadion, nåede brondby.com at få en snak med Jan Kristiansen om årets anden testkamp.

Du sad over i lørdags mod Fremad Amager på grund af smerter i foden. Hvordan er det gået i løbet af ugen?

- Det er gået fint. Jeg mærker ikke noget til skaden, men det var også forventet, at jeg bare skulle have ro i et par dage. Så jeg håber og tror på, at jeg får noget spilletid i morgen mod Cottbus.

Du har selv spillet i den tyske 1. Bundesliga for nogle år siden. Har du en fornemmelse af, hvilket niveau I vil blive mødt af, når der er tale om et hold fra toppen af 2. Bundesliga?

- Vi spillede mod St. Pauli og Hansa Rostock forrige sommer, så det er ikke helt nyt for holdet. Denne kamp er den sidste test for Cottbus, inden de tager hul på ligaen, så de er toptunede. Det kræver derfor, at vi er 110 procent klar fra første fløjt, hvis vi ikke skal blive løbet over ende. De må være i topform på nuværende tidspunkt, så vi skal alle præstere for at få et godt resultat.

Hvor meget betyder resultatet egentlig så tidligt i opstartsforløbet?

- Vi har været i gang i tre uger, så det ser fornuftigt ud med formen, men man vil formentlig kunne se på kampens forløb, at vi kan blive løbet lidt trætte i forhold til et Cottbus-hold i topform. Alligevel satser jeg på, at vi kan give dem god modstand, udfordre dem offensivt og score nogle mål. Vi har arbejdet en del med afslutningsspillet, så det vil vi gerne indarbejde endnu bedre i en kampsituation. Vi går altid efter at vinde - også i træningskampene - men det vigtigste er selvfølgelig, at vi får bygget på og dermed rykker os i dette opstartsforløb.

Hvordan håndterer man at gå fra en dansk 2. divisionsmodstander den ene uge til et hold i toppen af den næstbedste tyske række ugen efter?

- Det skal man bare kunne håndtere som fodboldspiller. Der skal altid være tænding på. Både Thyge (Mikkel Thygesen, red.) og jeg har spillet i Tyskland, så vi ved, at niveauet i 2. Bundesliga ikke må undervurderes. Vi skal være på mærkerne, for ellers får vi et chok. I den forbindelse skal vi rutinerede spillere være klar til at guide de yngre kræfter.

Hvad er der sket siden 4-1-sejren over Fremad Amager?

- Vi har lagt godt på rent fysisk, for der er blevet trænet hårdt. Dernæst er vi selvfølgelig blevet lidt skarpere både taktisk og teknisk på kunstgræsset. Jeg håber, at planerne om at spille på græs kommer til at holde. Det vil i så fald være første gang i år. Det bliver en anderledes fornemmelse end det, vi har været vant til i opstarten, men jeg glæder mig til at komme på rigtigt græs.

Følg kampen LIVE

brondby.com rapporterer fra træningskampen mod FC Energie Cottbus via Brøndby IF's liveupdate på Twitter (@BrondbyLIVE). Opgøret fløjtes i gang på Stadion der Freundschaft i Cottbus kl. 14:00.

Du kan også følge Brøndby IF på Twitter via @BrondbyIF, hvor du kan blive opdateret med nyheder, billeder og andre Brøndby-relaterede tweets. Her finder du blandt andet små videoklip fra fredagens træning og afgangen til Cottbus.

JK

Jan Kristiansen måtte sidde over i lørdags mod Fremad Amager, men han er klar til at komme i kamp mod FC Energie Cottbus i denne weekend. Foto: Arnason.dk.