U17-status: Godt på vej til at forløse potentialet

U17-status: Godt på vej til at forløse potentialet

Brøndby IF's U17-mandskab er gået på juleferie efter et blandet efterår. I øjeblikket er de blågule talenter placeret på en 4. plads i ligaen - dog med en kamp til gode i forhold til to af de overliggende hold.

Efteråret sluttede med en flot stime på fire sejre, hvor målscoren talte 13-3 i Brøndby IF's favør. Tidligere var det også blevet til en 2-1-sejr i U17-derbyet mod FC København, så det samlede efterårsregnskab endte med 25 point i form af otte sejre, en uafgjort og fire nederlag.

Mangler stadig at peake

Her fortæller U17-cheftræner John Ranum om mandskabets udvikling i efteråret:

- Det er næsten en tradition, at vi kommer pointmæssigt skidt fra start. Det skyldes måske, at U17-niveauet inkluderer to årgange, så mange af drengene har aldrig spillet sammen før og kender ikke hinanden rent spillemæssigt. Dernæst skal tidligere U15-spillere typisk vænne sig til, at de ikke længere er mere eller mindre sikre på en plads på holdkortet. De bliver presset på en helt ny måde, men det er kun sundt for dem. Talent er ikke nok. Det forsøger vi at lære dem.

- Bortset fra at vi har lukket for mange mål ind, så har drengene været fantastiske at arbejde med. De vil det virkelig gerne, og jeg kunne se, at det bare var et spørgsmål om tid, før de begyndte at klikke. I løbet af efteråret er der sket et stort ryk hos mange af spillerne i periferien af holdet. De har arbejdet hårdt, og de har bevist, at de virkelig har lært noget i de seneste tre-fire måneder.

- Jeg mener imidlertid ikke, at vi har nået vores spillemæssige potentiale endnu. Vi er ikke rigtig kommet ind i en spilstyrende og kontrollerende rolle - i hvert fald ikke i den udstrækning vi gerne ville. Til gengæld har vi skabt mange chancer. Vi mangler måske stadig at peake, men jeg tror, at det kommer til foråret. Udviklingen er fornuftig, og jeg forventer, at den fortsætter.

- Mange af vores spillere har allerede snuset til U19-holdet, og normalt vil der komme endnu flere i spil i løbet af en forårssæson. Det giver selvfølgelig nogle udfordringer for os, men truppens niveau i bredden har som sagt løftet sig igennem de seneste måneder, så de næste er klar til at træde i karakter. En del af fodbolduddannelsen på U17 er at blive forberedt på springet til U19, og det er rigtig godt, at de snuser til det, hvis det passer ind i deres udvikling.

LÆS OGSÅ: U15-status: Guld, skader og en masse slid

LÆS OGSÅ: U19-status: Øget kynisme gav flot afslutning på efteråret

JR

U17-cheftræner John Ranum hilser på John "Faxe" Jensen. Foto: Arnason.dk.

image description
Hjemmebanetrøje 13/15 Voksen
FRA 549,- KØB HER
image description
Jubi Hættetrøje Sort
FRA 449,- KØB HER
image description
Udebanetrøje Voksen 14/15
FRA 549,- KØB HER
image description
T-shirt - V VSTGN
FRA 249,- KØB HER
image description
Skoletaske sort/navy
FRA 399,- KØB HER
image description
Cykelhjelm
FRA 250,- KØB HER
image description
Madkasse blå
FRA 70,- KØB HER
image description
Gymnastikpose
FRA 100,- KØB HER